folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı

Daniel-Koo ve attackatak hocam hem diyosunuz ki kuran ap açık yazilmistir. ne yaziyorsa o dur. peygamber sunnetine ve hadislerine ihtiyaç yok. o zaman kuranda hirsizlarin ellerini kesin diye var olan ayete neden "aslinda orda anlatilmak istenen o değil, baska açıklaması var" diyorsunuz ?

yada biriniz bana nasil namaz kildiginizi, bunu nerden öğrendiğinizi açıklayabilir mi lutfen artık ? 

Konuyu tartışmak istediğiniz dogrultuya çekmeye çalışmadan net bir şekilde açıklarsanız sevinirim.

Sen ne hocasıydın? Türkçe mi? Boşa hocasın o zaman. Bi şeyi anlayamamışsın.

Bir dakika, sana soru sorucam: Kur'an hangi dille indi? (Türkçe ile mi indi?)

Peygamberin sünnetine gerek yok diyen kim? Peygamberin sünneti Kurândır.

Sen afedersin ama "salaksan" kur'anda namazı göremiyorsan, bu dünyada yaşamayı bırak ya da müslümanım diye gezinme ortalıkta.

Tartışma seviyesini düşürmeyelim hocam rica ediyorum.

Ben salağım kuranda namazı göremiyorum. Bana bi açıklar mısın Kur'an da namazı nasıl kılacağımız nerde yazıyor ve sen nasıl kılıyorsun. Sıkışınca işi kavgaya çekmeyin. Güzelce sordum, madem biliyorsun açıkla bende öğreneyim. 

Ayrıca tekrar soruyorum Daniel-Koo ve attackatack muridlerimize. 

"Kuran bize anlayalım diye apaçık olarak indirilmiş" diyorsunuz.

"Hırsızlık yapanların ellerinin kesilmesi" gerektiği yazıyor diyorsunuz.

"Ama aslında o ayette anlatılmak istenen o değil, onun açıklaması var" diyorsunuz. (Burası çok ilginç)

Sonra diyorsunuz ki, "Kur'an apaçık indiği için onu açıklayacak bir peygambere gerek yok, tebliğ etti ve bitti gitti" diyorsunuz.

Ben bu paradokstan çıkamıyorum,  konuyu saptırmadan net bir cevap rica ediyorum. Hakaret de etmesseniz sevinirim.

Peygamberlerin davranışlarını ve sözlerini önemsiz sayan arkadaşlara küçük bir de notum olsun şurda;

2:151 - Nitekim içinizden size bir peygamber gönderdik. O size âyetlerimizi okuyor, sizi temizliyor, size kitabı ve hikmeti öğretiyor. Size bilmediğiniz şeyleri öğretiyor.

mfatihbodur tarafından 11/Ara/14 00:35 tarihinde düzenlenmiştir

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

mfatihbodur bunu yazdı

Daniel-Koo ve attackatak hocam hem diyosunuz ki kuran ap açık yazilmistir. ne yaziyorsa o dur. peygamber sunnetine ve hadislerine ihtiyaç yok. o zaman kuranda hirsizlarin ellerini kesin diye var olan ayete neden "aslinda orda anlatilmak istenen o değil, baska açıklaması var" diyorsunuz ?

yada biriniz bana nasil namaz kildiginizi, bunu nerden öğrendiğinizi açıklayabilir mi lutfen artık ? 

Konuyu tartışmak istediğiniz dogrultuya çekmeye çalışmadan net bir şekilde açıklarsanız sevinirim.

bodurcum bak ayetler, Kuran'da da belirtildiği gibi çiftli ve birbirini tekrar eden şekildedir. Kendi kendini doğrular, örneklendirir ve tefsir eder.

Ben el kesmek var ya da yok diye bir şey söylemedim. Bu ayetin çiftini bulamadım ve araştırmak gerektiğini söyledim. Ayrıca bakkaldan ekmek çalan ile devletin kasasından milyonlar götüren aynı mı olacak diye bir örnek sundum. Sonra da Yusuf'un örneğini sundum.

sen kendini ne sanıyorsun ki senden çekineceğimizi düşünüyorsun? kimsin ki sen? gözümüzde müşrikten başkası değilsin. inan ya da inanma bizim umrumuzda değilsin. Biz buraya bu kadar yazı yazıyorsak, sizin dininizle Allah'ın dininin arasında ki farkı göstermek için yazıyoruz.

sana nasıl namaz kılınacağını daha önce ki özel mesajlarda açıklamıştım. aç bak, bi daha niye yazıyorsun?

ayrıca hocam kusura bakma ama harbiden okuduğunu anlama konusunda ciddi sıkıntıların var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

Sonra diyorsunuz ki, "Kur'an apaçık indiği için onu açıklayacak bir peygambere gerek yok, tebliğ etti ve bitti gitti" diyorsunuz.

Ben bu paradokstan çıkamıyorum,  konuyu saptırmadan net bir cevap rica ediyorum. Hakaret de etmesseniz sevinirim.

Peygamberlerin davranışlarını ve sözlerini önemsiz sayan arkadaşlara küçük bir de notum olsun şurda;

2:151 - Nitekim içinizden size bir peygamber gönderdik. O size âyetlerimizi okuyor, sizi temizliyor, size kitabı ve hikmeti öğretiyor. Size bilmediğiniz şeyleri öğretiyor.

Bak kardeşim öncelikle Kuran'da bu kitabı açıklamak senin değil bizim işimizdir diye Allah söylüyor. Yani biz demiyoruz. Paradoksa düşmenin sebebi de Allah'ın vereceği hidayete inanmayıp/güvenmeyip, bunu dışarılarda araman... Öncelikle şurdan başlayayım =>

-Onu aceleye getiresin diye dilini onunla hareketlendirme! Onu toplamak ve okumak bize düşer. O halde, biz onu okuduğumuzda, sen onun okunuşunu izle. Sonra onu açıklamak da bizim işimiz olacaktır.(Kıyame 16-19)

-Elif, Lâm, Râ. (Bu) öyle bir kitaptır ki, Bilge ve her şeyden Haberdar biri tarafından ayetleri sağlamlaştırılmış ve sonra da açıklanıp detaylanmıştır. Ki ALLAH'tan başkasına tapmayasınız. Kuşkusuz ben, O'ndan size bir uyarıcı ve bir müjdeciyim. (Hud 1-2)

Peygamberin davranışları ve sözleri (De ki:) zaten Kuran'da var. Biz bunları önemsiz saymıyoruz. Sizin hadislerinizi, Muhammed peygambere iftira atan müşriklerin uydurduğunu söylüyoruz. ve bunu kanıtlarıyla sunuyoruz.

Peygamberin öğrettiği herşey kitapta var. Temizlik diyorsan, abdestler nasıl alınır var. Kitap diyorsan zaten var. Hikmet diyorsan hikmet'de var.

İşte Kuran‘da hikmet kavramı için İSRÂ 23 - 39 arası ayetler =>
    -Rabbin şöyle hükmetti: O‘ndan başkasına kulluk / ibadet etmeyin, anaya babaya çok iyi davranın: Onlardan birisi yahut her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına gelirse sakın onlara "Öf!" bile deme; onları azarlama, onlara tatlı, iltifatlı söz söyle.
    -Rahmetten yerlere eğilme kanadını onlar için indir ve de ki: "Rabbim, merhametli davran onlara, tıpkı küçüklüğümde beni koruyup büyüttükleri gibi."
    -Benliklerinizin içindekini Rabbiniz daha iyi bilir. Eğer siz barışsever/iyi kişiler olursanız O, tövbeye sarılanları affeder.
    -Akrabaya hakkını ver. Çaresize, yolda kalana da. Fakat saçıp savurma.
    -Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleri olurlar. Ve şeytan, kendi Rabbine nankörlük etmiştir.
    -Eğer onlardan, Rabbinden ümit ettiğin bir rahmeti bekleme yüzünden yüz çevirecek olursan, o zaman onlara yumuşak/tatlı bir söz söyle.
    -Elini bağlayıp boynuna asma. Ama onu büsbütün de salıverme. Sonra kınanır, hasret içinde bir köşede büzülür kalırsın.
    -Hiç kuşkusuz Rabbin, dilediğine rızkı açar da kısar da. O, kullarını görüyor, onlardan haber alıyor.
    -Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da sizi de biz rızıklandırıyoruz. Kuşkusuz, onları öldürmek büyük bir günahtır.
    -Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o iğrenç bir iştir; yol olarak da çok kötüdür.
    -Allah‘ın saygıya layık kıldığı cana haklı bir sebep yokken kıymayın. Kim haksızlıkla öldürülürse, onun velisine yetki/söz hakkı vermişizdir. Ama o da öldürmede sınır tanımazlık etmesin. Çünkü kendisine yardım edilmiştir.
    -Yetimin malına yaklaşmayın. Ancak rüştüne erişinceye kadar, güzel bir yolla ilgilenebilirsiniz. Ahdinize vefalı olun çünkü verilen söz sorumluluk gerektirir.
    -Ölçtüğünüz zaman tam ve dürüst ölçün. Hilesiz teraziyle tartın. Bu, hem hayırlı hem de sonuç bakımından güzeldir.
    -Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.
    -Yeryüzünde kasılıp kabararak yürüme! Çünkü sen, yeri asla yırtamazsın, uzunlukça da dağlara ulaşamazsın.
    -Bütün bu sayılanların kötü olanları, Rabbin katında çirkin görülmüştür.
    -Bunlar, Rabbinin sana, hikmetten vahyetmiş olduklarıdır. Allah‘ın yanına başka tanrı koyma ki, kınanmış ve kovulmuş bir halde cehenneme atılmayasın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

bodurcum bak bu kadar yazdım. yazdıklarımı çarpıtmadan anlayana kadar tekrar tekrar oku. dönüp dolaşıp aynı soruları sormandan cidden sıkıldım.

namazmış, hikmetmiş, Kuran'ın açıklanmasıymış vb.. bunları zaten en az 2şer kez anlattım sana daha önce.

eğer adam gibi cevaplar bekliyorsan, adam gibi oku. yoksa ben de diğer herkes gibi seni alaya alarak cevap vermeye başlayacağım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı

Sen ne hocasıydın? Türkçe mi? Boşa hocasın o zaman. Bi şeyi anlayamamışsın.

Bir dakika, sana soru sorucam: Kur'an hangi dille indi? (Türkçe ile mi indi?)

Peygamberin sünnetine gerek yok diyen kim? Peygamberin sünneti Kurândır.

Sen afedersin ama "salaksan" kur'anda namazı göremiyorsan, bu dünyada yaşamayı bırak ya da müslümanım diye gezinme ortalıkta.

Tartışma seviyesini düşürmeyelim hocam rica ediyorum.

Ben salağım kuranda namazı göremiyorum. Bana bi açıklar mısın Kur'an da namazı nasıl kılacağımız nerde yazıyor ve sen nasıl kılıyorsun. Sıkışınca işi kavgaya çekmeyin. Güzelce sordum, madem biliyorsun açıkla bende öğreneyim. 

Ayrıca tekrar soruyorum Daniel-Koo ve attackatack muridlerimize. 

"Kuran bize anlayalım diye apaçık olarak indirilmiş" diyorsunuz.

"Hırsızlık yapanların ellerinin kesilmesi" gerektiği yazıyor diyorsunuz.

"Ama aslında o ayette anlatılmak istenen o değil, onun açıklaması var" diyorsunuz. (Burası çok ilginç)

Düşürmeyelim, afedersin hocam ama sen şu an "eksik" bilgilerinle Kurânı eksik görüyorsun. 

Kusura bakma ama bu Allaha, Kurâna ve Peygambere hakarettir. 

Kurânda her şey açıktır. Bir çocuğun sütten kesilmesinin süresini bile veren Allah, koskoca dinin direği olan "Namaz" ı nasıl unutur sanıyorsunuz siz? Tam bir FACİA. 

Kurânı yeterli göremeyip hadislere sarılanlar (hacı hoca, şeyh, imam vs dahil) Kurânın bu inceliklerini farkedemiyor. Zira genelinin okuduğunu da sanmıyorum. 

Şimdi gelelim Kurânda namaz nasıl anlatılmaktadır.

Sadace Ayetleri veriyorum sana: 

6-el-EN'ÂM- 38. ...Biz o kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.

20-TÂ HÂ- 14. "Hiç kuşkulanma ki ben Allah'ım! İlah yoktur benden başka! O halde bana ibadet et ve namazını/duanı,beni hatırlayıp anmak için yerine getir."

Araf (31) ...Tüm mescitlerde süslü, güzel giysilerinizi kuşanın. ...

Araf (29) ... Her mescitte yüzlerinizi O'na doğrultun. Dini yalnız O'na özgüleyerek O'na yakarın. ...

017 | Isra 110. De ki: "İster Allah diye yakarın, ister Rahman diye yakarın. Hangisiyle yakarırsanız yakarın, en güzel isimler/Esmâül Hüsna O'nundur. Namazında/duanda sesini yükseltme, kısma da. İkisi ortası bir yol tut."

007 | Araf-55. Rabbinize; boyun bükerek, gizlice/ürpererek yakarın. O, haddi aşanları/azmışları sevmez.

003 | Ali İmran-43. ... Rabbinin huzurunda saygıyla el bağla. Secdeye kapan ve rükû edenlerle birlikterükû et!"   

002 | Bakara - 238. Namazları/duaları ve orta namazı/orta duayı koruyun. Tam bir saygıyla Allah'ın huzurunda "kıyam" edin.

Bakara 238-...Allah için boyun eğerek kalkıp namaza durun. 

Ali İmran (43) ...divan dur,... 

Kaf (40) ...onu tesbih et,... 

Sad (24) ...Rabbinden mağfiret diledi , rüku ederek yere kapandı ,... 

Hacc (26) ...rüku ve secdeye varanlar...

Hicr (98) ...Rabbine hamd ile teşbih et ve secde... 

Isra (107) ...çeneleri üstü secdelere kapanıyorlar... 

Meryem (58) ... ağlayarak secdeye... 

Zümer (9) ...secdeye kapanıp, ayakta durarak daima vazifesini yapan,...

015 - HİCR- 87 - Andolsun ki, biz sana tekrarlanan yedi âyeti (Fatihayı) ve yüce Kur'ân'ı verdik.

Namaz'ın nasıl kılınacağına dair ayetlerin bu şekilde olması, Kurân üzerinde araştırma ve düşünmeye, başka hiçbir "beşeri" kitaba yönelmemeleri içindir. 

Maide, 6'daki "abdesti" söylememe gerek yok zaten, biliyorsunuz. 

Şimdi gelelim şu "hikmet" zırvanasına. 

Arapça'da "ve" edatı, Türkçedeki gibi sadece iki farklı kelimeyi birleştirme amacı ile kullanılmıyor. 

Ve yuallimuhul kitâbe vel hikmete vet tevrâte vel incîl(incîle).

Bak burada "Ve İncili, Ve Tevratı, Ve hikmeti, Kitabı, Ona Öğretecek" yazıyor.

"Ve" edatı, وَ var aralarında. Sen şimdi bunu 

"Ona, Kitabı ve Hikmeti ve Tevrat'ı ve İncil'i öğretecek." diye meal mi vereceksin? 

"Ona, hikmetli kitap olan Tevrat ve İncil'i öğretecek." daha doğru bir meal olmuyor mu? 

Al-i İmran, 58'inci ayette ne diyor? 

"Bunları sana, hikmetli zikir olan ayetlerden okuyoruz." 

Yunus, 1 ayette ne diyor?

"Elif, Lam, Ra. Bunlar, hikmetli kitabın ayetleridir." 

Lokman, 2'de ne diyor?

"Bunlar, hikmetli kitabın ayetleridir." 

Yasin, 2 ne diyor?

"Hikmetli Kurân'a andolsun." 

Kurândaki "hikmet" örneklerine bakalım: 

(İsra suresi)

26. Akrabaya hakkını ver. Çaresize, yolda kalana da. Fakat saçıp savurma.

27. Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleri olurlar. Ve şeytan kendi Rabbine nankörlük etmiştir.

28. Eğer onlardan, Rabbinden ümit ettiğin bir rahmeti bekleme yüzünden yüz çevirecek olursan, o zaman onlara yumuşak / tatlı bir söz söyle.

29. Elini bağlayıp boynuna asma. Ama onu büsbütün de açma. Sonra kınanır, hasret içinde bir köşede büzülür kalırsın.

30. Hiç kuşkusuz, Rabbin, dilediğine rızkı açar da kısar da. O, kullarını görüyor, onlardan haber alıyor.

31. Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da sizi de biz rızıklandırıyoruz. Kuşkusuz, onları öldürmek büyük bir günahtır.

32. Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o iğrenç bir iştir; yol olarak da çok kötüdür.

33. Allah’ın saygıya layık kıldığı cana haklı bir sebep yokken kıymayın. Kim haksızlıkla öldürülürse, onun velisine yetki / söz hakkı vermişizdir. Ama o da öldürmede sınır tanımazlık etmesin. Çünkü kendisine yardım edilmiştir.

34. Yetimin malına yaklaşmayın. Ancak rüştüne erişinceye kadar, güzel bir yolla ilgilenebilirsiniz. Ahdinize vefalı olun, çünkü verilen söz sorumluluk gerektirir.

35. Ölçtüğünüz zaman tam ve dürüst ölçün. Hilesiz teraziyle tartın. Bu, hem hayırlı hem de sonuç bakımından güzeldir.

36. Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.

37. Yeryüzünde kasılıp kabararak yürüme! Çünkü sen yeri asla yırtamazsın, uzunlukça da dağlara ulaşamazsın.

38. Bütün bu sayılanların kötü olanları, Rabbin katında çirkin görülmüştür.

39. Bunlar, Rabbinin sana, hikmetten vahyetmiş olduklarıdır. Allah’ın yanına başka tanrı koyma ki, kınanmış ve kovulmuş bir halde cehenneme atılmayasın.

Eveeeet, şimdi anlayabildin mi sevgili hocam? Bak, İsra, 39'da ne diyor okuyabildin mi? "Bunlar, rabbinin sana 'HİKMETTEN' vahyetmiş olduklarıdır."

Hikmet Kurândadır dostum.

"Rabbinin yoluna hikmetle, güzel öğütle davet et ve onlarla, en güzel olan neyse o yolla mücadele et. Şüphe yok ki Rabbin, kendi yolundan sapanları en iyi bilendir. Ve O, gerçeğe kılavuzlananları da en iyi bilendir." Nahl, 125. 

Burada "Rabbinin yoluna hikmetle.... çağır" derken buhari, muslim, tirmizi ile mi çağır diyor?! 

E peki ben sana soruyorum, "hikmet" kuran dışı bişeyse, Bakara, 53'daki "Musa’ya Kitap’ı ve Furkanı vermiştik." ayeti bana açıkla. Hikmet, hadislerse Furkan nedir?! Oysa Furkan, kuranın bir diğer "bilgelik" sıfatıdır. 

///////////////////////

Dur asıl olayı unuttum. "Hani apaçıktı" diyorsun. 

Yahu kardeşim, bunun için sana "saf mısın?" dedim ben. Kurân, Arapça olarak "apaçıktır." fakat Meal'e aktarılırken kelimelerde hatalar olabiliyor. Bunu anlayamıyor musun sen?

Daniel-Koo tarafından 11/Ara/14 09:13 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek

Ya hala kopyala yapıştır yapıyorsunuz arkadaş yeter ya.Hadisler ve Kur'an böyle yorumlanmaz diyoruz kara cahil gibi hala aynı hareketler.Müteşabih diyor adam manası açık değil her ayetin bir yorumlanma şekli var diyor ama adamların umrunda değil ne kadar hadis ve Ehli Sünnet düşmanı varsa onların sitelerinden kopyala yapıştır yapıyorlar.İlmin olmasını geçtim bu konu hakkında en ufak bir bilgin yok.Kur'an aklet diyor sizde bu akletmeyi ayetler üzerinde felsefe yapma, kendi kafana göre anlam çıkarma kendini haklı çıkarmak için eğmek bükmek yoluna çekiyorsunuz.Allah ıslat etsin.Burada akşama kadar anlatılsa yine de bu saçma uslupla yapıştımaya devam edeceksiniz.Peygamberi yok saymaya çalışan, etkisiz eleman haline getirmeye çalışanlar kendi açtıkları kuyulara gömülecekler.Deneyin göreceksiniz...

Ben diyorum hadi sizde söyleyin."Ben yanlışsam Allah'ım beni düzelt, onlar yanlışsa onları düzelt..." ve bu konu burada kapansın çünkü kimsenin birbirini ikna edebileceği bir durum yok.Çünkü Kur'an ve Hadis tartışmaları böyle yapılmaz.

Desiqner tarafından 11/Ara/14 09:28 tarihinde düzenlenmiştir

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Desiqner bunu yazdı

Ya hala kopyala yapıştır yapıyorsunuz arkadaş yeter ya.Hadisler ve Kur'an böyle yorumlanmaz diyoruz kara cahil gibi hala aynı hareketler.Müteşabih diyor adam manası açık değil her ayetin bir yorumlanma şekli var diyor ama adamların umrunda değil ne kadar hadis ve Ehli Sünnet düşmanı varsa onların sitelerinden kopyala yapıştır yapıyorlar.İlmin olmasını geçtim bu konu hakkında en ufak bir bilgin yok.Kur'an aklet diyor sizde bu akletmeyi ayetler üzerinde felsefe yapma, kendi kafana göre anlam çıkarma kendini haklı çıkarmak için eğmek bükmek yoluna çekiyorsunuz.Allah ıslat etsin.Burada akşama kadar anlatılsa yine de bu saçma uslupla yapıştımaya devam edeceksiniz.Peygamberi yok saymaya çalışan, etkisiz eleman haline getirmeye çalışanlar kendi açtıkları kuyulara gömülecekler.Deneyin göreceksiniz...

Ben diyorum hadi sizde söyleyin."Ben yanlışsam Allah'ım beni düzelt, onlar yanlışsa onları düzelt..." ve bu konu burada kapansın çünkü kimsenin birbirini ikna edebileceği bir durum yok.Çünkü Kur'an ve Hadis tartışmaları böyle yapılmaz.

:D

Senin o hadis dediğin, rivayetleri nakledenlerdir en büyük peygamber düşmanı. Biz, peygambere atılmış bu kadar kirli şeyleri temizleme derdindeyiz.

Evet, anlamakta zorlandığınız için. 

Yunus suresi, 100. ayet: "...Allah, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır." 

İlk önce akletmeyi öğrenin.

Zümer, 3

"Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah’ındır. O’ndan başkalarını veliler edinerek, “biz onları yalnız bizi Allah’a yaklaştırmaları için kulluk ediyoruz” diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah, onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz."

ne diyon?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

Daniel-Koo hocam dur şimdi ben bi kaç soru sorayım :) inançlarında dürüst iseler, düşünürler...

kendi namazlarınıza HAK dediniz. peygamberin SÜNNETine göre namaz kılıyoruz dediniz. Doğru mudur?

1-) öyleyse namazda niye peygambere selam gönderiyorsunuz? peygamber kendine selam mı gönderiyordu namazında? (ayrıca Kuran'a göre mescitler de Allah'dan başkasını anmak yasaktır.)

2-) bugün 4 mezhep'e de hak demişsiniz. ama namazlarınız arasında fark var? siz de kaç tane GERÇEK var? (abdesti saymıyorum bile)

3-) hatta bu hak dediğiniz mezheplerde birbirinizin arkasında namaza bile durmuyorsunuz. amacınız ne? kimden çekinip korkuyorsunuz? ( bilmeyenler için sunniler, şii imamın arkasında namaz kılmam derler)

Gerçek ve eskimez din Kuran'da apaçık dururken baatılın peşinden koşmak niye... Allah hidayet etsin sizlere...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek

Birde hadislerin tümü sahihtir diye birşey yok gençler.Buhari, Müslim hariç diğerlerinde başlıklarında belirtilerek mevzu hadislerde bulunmaktadır.İlmin yok deniliyor ya bu yüzden işte ilim sadece çok fazla şey yazmak değildir.Bu konuyu konuşacaksan sen burada ayetlerin nuzul sebeplerini, iniş sıralarını bileceksin.Nereden ne anlam çıkarılır onu bileceksin.20 cilt tefsir yapıyor alimler açıklamak için ayetleri adamda nasıl bir ilim varsa bir ayeti alıyor hee bak bu benim dediğim cümleye çok süslü geliyor hemen kopyalayayım deyip alıyor ve anlamını kendine çekiyor oh ne ala.

Ve sevgili kardeşlerim internette bu konuya bodoslama dalan adamların bu ilimleri bilmeden yorumlaması yüzünden artık böyle bir fitne çıktı ortaya.Benim burada haklı olmak gibi bir durumum yok.Ben istiyorum ki bildiğim doğruları müslüman olduğuna inandığım insanlara söyleyeyim.Kimsenin burada birbirini kırmasına gerek yok.Bu kadar sayfa yazılmış ama bir dirhem ileri gidilememiş.

Bu itibarla kimsenin kendisini daha fazla yormamasını tavsiye ederek selam ediyorum.

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek

Sevgili kardeşim diyoruz ya biz yalancı ve iftiracıysak bunun vebali bizdedir.Yine diyorum aynı ayeti zahir anlamıyla alır bende kendimi haklı çıkarmak için yapıştırabilirim buraya :)

Toplam Hit: 52137 Toplam Mesaj: 411