Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi
-
Daft bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdıc0nverse bunu yazdı
toplumumuzun ne kadar gerizekalı bir toplum olduğunu yukardaki posttan anlıyorum.
Ya soyle sacma sapan yorum atinca ne geciyo elinize ? Toplum dedigin senin toplumun millet dedigin senin milletin, bu sekilde gerizekali aptal filan, hayir nedir yani ?
Kendi gorusunden olmayan gerizekali, sen gibi dusunen herkes alim akil topagı. La birakin artik su ayakları, daha insan gibi tartismayi beceremiyosunuz birbirinize hakaretten baska bisey diyebildiginiz yok, kalkmissiniz bi taraf islamın terbiyesini, diger taraf islama bok atma pesine kosuyo.
Önce bi insan olsanıza, cok mu zor ?
azıcık da tartışmanın diğer kısmına bak istersen tek taraflı bakmak yerine, daha dakka bir gol bir :
TorNaVida bunu yazdıIyi bi uygulama gercek islamiyeti ve muslumanligi tam anlamiyla ogrenen nesil hirsiz tecavuzcu yawsak serefsiz olmaz en azindan.
Dini ahlaki kuvvetli olanlar guvenilir ve saygili olur.
Simdi eminim aramizdaki ateist denen varliklar ve koministler ve tabiki muhalefetler musluman gorunupte hirsizlik yapanlardan ornekler vermeye baslicak :) Yazimin basinda dedigim gibi tekrar olarak belirtim sozde degil ozde muslumanlardan bahsedoyorum.
Ben zaten iki tarafa da soledim hocam, bi daha oku istersen. bi yeri kayirip bi yeri övmedim yada normal bulmadım. Iki dusunceyide savunan kisiler ikinci cevap postunda direk hakaretler kufurler assagilamalarla basliyo. Yuz yuze gelseler heralde yuz yilin katliamı olacak.
-
https://www.youtube.com/watch?v=5VDSv9Wp9hs
İslamı rezil edip yerlerde süründüren, kendisi gibi düşünmeyene yaşama hakkı vermeyen vahabi zihniyeti sanıyor ki başarıya ulaşacak... Türkiyede müslümanlar ittirile ittirile vahabiliğe götürülüyor. Saygınlıktan alay konusu olan kesime kendi rızanızla geçip de islama saldırıyorsunuz diye insanlara bağırınmak mantık dışı, bu kafayı bırakın.
Senin bakanın rüşvet alıyor sen basına saldırıyorsun, madem müslümansın al bakanını görevden yargılat biz de inanalım dürüst olduğuna, islamı çıkarların için kullanmadığına...
Senin bürokratın kendisi faizle geçiniyorum diyor, geçinir kendi bileceği iştir diyorsun. İslamiyeti güzel kılıf ediniyorlar da müslümanların bunların peşine takılıp gitmesi İslamı çok kötü gösteriyor.
Videoya iyi bak nasıl da alay etmişler, sen hiç rahatsız olmuyor musun böyle şeyleri izlerken... Allahuakbar = Terör oldu sayenizde.
-
Prometheus bunu yazdımarad10a bunu yazdı
işte bunlar da senin yorumun adam da zaten demişki saygılı şekilde tartışın senin yorumunu beğenmediğim için benim sana gerizekalı deme hakkım yoksa seninde o adama deme hakkın yok adamı eleştirirsin ama saygılı şekilde
benim bildiğim saygı, karşılıklı olur. 3 büyük din (neye göre büyükse) kendinden olmayanlara hakaretler eder. en temel şekilde düşünürsek, bu dinlerin tanrısı kendine inanmayanları sonsuz işkencelerle tehdit eder.
şu durumda o dinden olmayanların o dine saygı duymak zorunluluğuna inanmıyorum. fakat o dine inananlara saygı duymak ayrı olay. dini ve tanrısı hakaret ettiği halde ateiste saygı duyan din mensubunun durumu ise kendi içsel sorunudur.
hocam o zaman herkes herkese küfürü bassın yani nası olur kötü olurdu heralde ama saygı duyunca daha güzel oluyor bence sencede saygılı konuşmak küfürleri basmaktan daha iyi değil mi?
-
ozgunlu bunu yazdıimlegend bunu yazdı
bu konular hiç bir zaman bitmeyecektir.
Çünkü TBT de İslam kelimesi geçtiği anda Hazır Kıta Saldırıcı Tim var. Onlara göre bütün kötülüklerin anası İslamiyettir. Mutlak surette yok edilmelidir.
Kendileri ise mükemmeldir her şeyi hakkı ile iyi bilenlerdir. baktığınızda ise 4 tane kafa kesen adamın üç beş ayet biliyor bir o kadar da hadis biliyor diye müslüman olarak adlandıran bile var. Elin gavuru 4 ayet ezberleyemeyecek kadar salaktır bir tek müslümanlar ezberleyebilir.
Yıllarca Laiklik ile Din ve Devlet İşleri ayrıdır denildi Devlet hep milletin dini iş ve eylemlerine karıştı. Halen de karışıyor. Satlığa çıkarılan camileri, İdam edilen binlerce Alimi, Ezanın Felah kelimesi hariç kısmen türkçeleştirilmesini bu millet unutmadı Unutmaz Unutturmaz da.
Madem müslümanlar yapmıyor siz uyduyu
yaptınız fırlattınız da Ozon tabakasında başörtüsüne mi takıldı? Yazılımlar geliştirdiniz de çarşafa mı dolaştı? Fiber kabloda ayete mi takıldı? Sensörler mi bozuldu? Yıllarca kamuda başörtüsü sorun olur mu tartışıldı. Meclisten ecevitin kovduğu başörtülü milletvekilini hepiniz ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz. Hani insanların giyim kuşamına LAİKLİK karışmazdı. Herkese eşit mesafedeydiniz? Benim destek verdiğim bir milletvekili başörtüsü ile Milletin meclisine neden giremedi. Yoksa orası Milletin Meclisi değil miydi? O kadın 3-5 yaşında değil ki annesi babası zorla takacaksın desin. Kendi kararlarına göre takan birisi.
Başörtülülerden vergi alırken iyi ama kamusal bir alanda olduğunda giremezsin hizmetlerinden faydalanamazsınız. Pardon bu ülke sadece sizin mi? Yıllarca bunu yaptınız. 411 el kaosa kalktı manşetini atan bir zihniyet var ortada. Hani Egemenlik Millletindi? Demek ki değilmiş. Neyseki serbest oldu bir nebze rahatladı ortalık.
google da 4 tane başörtülü bulup alın size dindarlarda sevişiyor demek bir garip bir durum. Ben bu kişilere beyin gelişimini tamamlamamış kendii iç dünyasındakilerin yansımasını buraya aktaran kişiler olarak isimlendiriyoum. Bir kişi ile islamiyetin kötü olmayacağı gibi tam tersi de aynı şekilde.
Okullarda osmanlıca öğretilmesi kadar normal bir şey olamaz. Dünyadaki bütün ülkeler o kadar salak ki alfabelerini değiştirmemişler. Bir tek biz bir parlayan ışık görmüşüz hadi alfabemizi değiştirelim. Değiştirmeye bir şey demiyorum ama niye diğerini kötülüyorsun onu da beraberinde aynı şekilde öğret insanları neden tarihinden koparıyorsun. O kadar zekiyiz yani. Yeni bir çağ açmışız.
Okuma oranı az idi latinceye geçtik arttı hikayeden ibaret. öğrenilmesi zordu filan hikaye Aptal mısınız 30 karakter harfi öğrenemeyecek kadar.
Çok değil bir kaç seneye kadar zaten zorunlu olacak o zaman da ders verdiğim gençlerin osmanlıca derslerine de yardımcı olacağım. Gidip bir tane zihniyeti bozuğun latinceye çevirdiği kitapla yetinmesin kitaptaki kaynakları gitsin kendi okusun. Dedelerinin yazdığı belgeleri kendi okusun. Sağından buduyorlar solundan buduyorlar al xxx şahsı osmanlıca kitabında bunu yazmış. İyi de kardeşim bu adam öncesinde ve sonrasında hiç bir şey yazmamış mı?
Diğer taraftan baktığınızda ise Osmanlı arşivlerinin satıldığını da görüyoruz. Biliyorsunuz bu kısımları sorgulamak yasak :-) beş+sekiz+bir+altı
Çoğu Kemalist Nutuk Eserini inanın orijinalinden okumamıştır !!!! Çünkü harfler İslamiyeti çağrıştırıyor ya uzak durmaları lazım. Nutuk hatmi indiremezler :-) Bak aklıma soru geldi latince nutuk kabul olur mu? Aslını mı okumak gerekir? Ben latincesini okuyorum da..
İlk sayfası Nun Te Kaf = Nutuk (Tersten okumayınız)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/b/b8/Nutuk_1927_Osmanl%C4%B1ca_Bas%C4%B1m.jpg
Büyük bir kesimin müslüman olduğu bir ülkede->
İneklere saygıda kusur edilmemesi, Ağzına sıçsa "ne güzel bir boktur bu" sözlerinin feyz kaynağı sayılması, Ağlama duvarında nasıl ağlanır ,Ganj Nehri Kutsallığı, vb vb anlatılmasını beklemek büyük bir mantık hatasıdır.
Burada mutlak surette islam öğretilmeli anlaşılmasın İstemeyene de bir alternatif sunulmalı gerekiyor.
mesele islamiyete tavır almak değildir, mesele insanlara bazı şeyleri yapmaya diretmektir, zorlamaktır. Sen ne kadar osmanlı eğitimi verilmesi, islamiyeti insanlara öğretilmesini istiyorsan ben de o kadar istemiyorum. Sebeplerini senin gibi sıralamayacağım, sadece şunu anla başörtüsü özgürlüğü verildiği gibi, din dersini alıp almama gibi seçeneklerde verilmeli. Bu seçenek verme işi tek taraflı ve islamın lehine olursa bizler de karşı çıkarız. Ben müslüman değilim, olmak zorunda da değilim. Türkiye de yaşıyorsan Türk olmak zorundasın diyen geri kafalılar kadar, müslüman olmak zorundasın diyecek kadar geri kafalıysan hiç konuşmayalım. Ha değilsen zaten anlamışsındır, ne demek istediğimi..
Aynı fikirdeyiz son yazdığım paragrafı tekrar okuyabilir misin?
-
İnsanlar görüşünü söylüyor biri çıkıyor yukarda postlar salak aptal mal vs
Herkes kendi inandığı karşı tarafa diretmeye çalışıyor yaz görüşünü olsun bitsin hakaret niye saygisizlik niye sırf burda değil komple hayatimdada cahillerle uğraşmak tan biktim ben adamda soruyorum adam diretince tamam doğrudur diyorum geçiyorum herkes için söylüyorum surda sayfalarca yazıyorsunuz hepsi boş zamanınızı boşa harcıyor sunuz hiç birşey değişmeyecek konu silinir 2 ban bitti gitti okadar zaman
-
Bu ülke müslüman bir ülke değildir sadece müslüman vatandaş çoğunluğu bulunan bir ülkedir.İlk önce bunu anlaması lazım bazı insanların ardından biraz düşünsünler biraz empati yapsınlar kendilerine veya kendi çocuklarına başka dinlerin dersleri zorunlu koysunlar diyelim ki hinduizm şu anki okullarda olan din dersi gibi işlendiğini düşünün hoş bir şey bu? Bir insanın istemediği birşeyi zorla dayatmak?
Bu arada okuduğum bir kaç yoruma da cevap vermek istiyorum:
Birisi kimliğinde türk yazan kürt şikayetçi biride kimliğinde islam yazan şikayetçi ama ülkenin herşeyini kullanıyorlar tarzı bir yorum yapmıştı, o arkadaşa cevabım : Elma ile armutu birbirine karıştırmamayı öğrenmek gerek birisi ülke(köken topluluk halk artık ne derseniz) birisi inanç biçimi insanlara burada bir inancı dayatamazsınız.İnsanlar burada size birşey soruyor mesela neden islam ülkelerinde şöyle böyle gibisinden sen inanmayan adama gel kardeş açıklıyayım hadis var ayet var diyorsun.Sorarlar adama kafan mı iyi diye zaten inanmayan kuranın uydurma olduğuna inanan bir insana şu nasıl bir açıklama biçimidir veya inandırmaya çalışma biçimidir "bununla ilgili ayet ve hadis var". Çoğu zaman bunun gibi cevaplardan dolayı ateist ile müslüman veya deist ile müslüman veya agnostik ile müslüman normal bir şekilde tartışamaz.Sen müslümansın hindu bir adam geldi sana kardeş sen niye ineği kutsal kabul etmiyorsun bak yazıt var bak işaret var bak ayet var diye o adama hassiktir dersin sonra bu noktaya ateist adamı getirdiğin zaman o sana hassiktir dediğinde ooooo dinime küfür ettiler saygı duymuyorlar oluyor. -
DJ_Alper bunu yazdı
İnsanlar görüşünü söylüyor biri çıkıyor yukarda postlar salak aptal mal vs
Herkes kendi inandığı karşı tarafa diretmeye çalışıyor yaz görüşünü olsun bitsin hakaret niye saygisizlik niye sırf burda değil komple hayatimdada cahillerle uğraşmak tan biktim ben adamda soruyorum adam diretince tamam doğrudur diyorum geçiyorum herkes için söylüyorum surda sayfalarca yazıyorsunuz hepsi boş zamanınızı boşa harcıyor sunuz hiç birşey değişmeyecek konu silinir 2 ban bitti gitti okadar zaman
aynen. bari konuyu gizeyin adam yazıyor googleye zorunlu din dersi vb. anahtar kelime. TBT çıkarsa adam oturur postları okur bakar herkes birbirine aptal salak mal, bu nasıl bir forum sitesi, ben burayı bilişim sitesi sanmıştım demez mi. yada silinsi gitsin.
-
zalimadam bunu yazdı
BEYLER BEN HERŞEYİ BİR KENARA BRAKTIM . c0nverse NİN SON POSTUNDAN SONRA OTORDUM DÜŞÜNDÜM.
BİZ İNSANLAR HERŞEYİ İCAT EDİP BİRŞEYLERİN ÜSTESİNDEN GELMEYİ BAŞARDIK.
PEKİ NEDEN TOPLANIP DİN VARMI YOKMU DİYE KEŞFETMİYORUZ ?
EĞER BİZLER ZEKİ VARLIKLAR İSEK NEDEN DOĞRU OLAN YOLU BULAMIYORUZ?
HERKES FARKLI DİNLERE İNANIYOR İSE VEYA DİNE İNANMIYOR İSE BU OLANLARDAN HEPSİ YANLIŞ AMA BİRTANESİ DOĞRU OLMASI GEREKMİYORMU ?
YA İSLAM DOĞRUDUR YA İNEĞE TAPMAK DOĞRUDUR YADA DİN DİYE BİRŞEY YOKTUR. BİTİKİLER GİBİ BİZDE DOĞUP ÖLÜYORUZ YILLARDIR.
SADECE KAFAMIZIN İÇİ DİĞER CANLILARDAN FARKLI OLDUĞU İÇİN KENDİMİZCE BİRŞLEYLER YARATIP ONA GÖRE ÖLÜMSÜZ OLACAĞIMIZA KENDİMİZİ Mİ İNANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ.
YOKSA BUNLARIN HEPSİ BİRER SAÇMALIK MI ? LAANET OLSUN BİRİLERİ DOĞRU YOLU BULSUN ARTIK.
BEN DİNLERİN İNSANLARI YÖNETMEK İÇİN KULLANILDIĞINA İNANIYORUM ASLINDA.
AMA İNCELEDİĞİM KADARI İLE GERÇEK İSLAMI VE DİĞER BÜYÜK DİNLERİ YAŞAYANLARIN HAYATI BİRAZDAHA KURALCI VE HUZUR İÇİNDE GEÇİYOR. YANİ DİNLER BAZEN İŞE YARIYOR.
YOKSA BUNLARIN HEPSİ BİRER SAÇMALIK MI ? LAANET OLSUN BİRİLERİ DOĞRU YOLU BULSUN ARTIK.
BÜYÜK YAZMAK ZORUNDAYDIM ÇÜNKÜ NEFESİM DARALMAYA BAŞLADI. KAHROLASI BEYNİM DÜŞÜNMEKTEN PATLAYACAK ARTIK.
FORUMDAKİ HERKESE AMA HERKESE SAYGILAR.
Aynen katılıyorum,bulun şu lanet olası yolu aşağılık herifler
HolyReform tarafından 07/Ara/14 21:44 tarihinde düzenlenmiştir -
biride çıkıp bi taslak çıkarmıyor ilkokullarda zorunlu fransızca dersi diye, çok güzel dil lan sevişirken fransızca anasına sövsen orgazm olan hatunlar var, onu geçtim cümlelerinin arasına 2 tane fransızca kelime atıyorsun hoop bi anda ortamın entelektüel seviyesi uçuyor yükseklere, hem fransızca konuşmak için gırtlağı o kadar kullanıyorsunki ne balgam kalıyor ne bişi, özetle ilkokullarda fransızca dersi verilmeli toplum 3 adım öne geçecek bu olay yapılırsa
edit: .mınıskim google'a bakmadan entelektüeli doğru yazdım diye seviniyordum gene yanlış yazmışım
Lotus tarafından 07/Ara/14 22:02 tarihinde düzenlenmiştir -
anaokulu din dersi meselesinde herkesi kendince haklı buluyorum.
zaten dindar aileler anaokuluna kalmadan kuran kurslarına camilere gönderiyorlar.
okul bünyesinde olmasında sakınca yok ama zorunlu değilde seçmeli olması daha iyi olurdu.
Çünkü ters mantık düşünüyorum. ben hristiyan bir ülkede yaşasaydım ve çocuğuma zorunlu hristiyanlık öğretilseydi hoşlanmazdım.
ama ahlak dersi hoşgörü temelli bir dersi zorunlu yapmak daha mantıklı ana okullaı için.
tamam birçok kural kanun garip gelebilir kabul ediyorum bazıları harbi salakça oluyor
ama sadece bizim ülkemizdeymiş gibi anlkatıyorsunuz.
mesela Almayada Türkçeyi evde bile konuşmak yasaklanmak için önerge vermişler.
farz ederim kabul olsa bunda güzel mantıklı birşeyler bulursunuz ama bizde olunca kötü oluyoruz.
din kısmına gelince bir müslüman olarak yazdıklarınızı okuıyunca çok şaşırıyorum.
olmayan birşeyi müslümanlık diye yutturmayamı çalışıyorsunuz yoksa gerçekten böylemi öğretmişler size bilemiyorum.
kim anlattıysa size sizi fena kandırmış haberiniz olsun
kafa kesme resimleri paylaşmaktan bıkmadınız
bin kere söylendi dinimizde yok öyle birşey.
hep en iğrenç örneği gösterip " bu adamda müslüman bak ne kötü" islama mal ediyorsunuz o adamın yaptığı yanlışı ..
oysaki yanlış yorumlanmış. yanlış yapılan şeyler var..
şimdi siz lafı "işid " dede getirirsiniz onlarında müslümanlıkla alakaları yok tekbir falan hikaye
sizin gibleri kandırmak için çıkmış bir düzmece örgüt... görüyoruz ki çok da başarılı olmuşlar maalesef.