folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

Sonrasinda problem koru korune inanan bagnaz adamlarla doldu tasti ortalik bizim bahsettigimiz en azindan bahsettigim islamiyet ve muslumanlik bunlar ilerletemedik bunda islamiyetin sucu yok bizim sucumuz var.

Bunun onune gecmek isteyen Atami bile din dusmani ilan eden yawsaklar var. Bizim problemimiz bagnazlarla ve sizin gibi islamiyeti gericilikmis gibi dusunenlerle.

Sanirim.sen doktordun bu sekilde yazi yaziyosun ama 5 vakit namaz kilipta doktor olanda cok.

Islamiyet gericilik degildir biz islamiyeti anlayamiyoruz.

Geride kalan 1000 yilda musluman bilim adamlari adini duyuran adamlar illaki vardir ama ismi ne kadar hatirlaniyor arastirilsa bulunur. O yillardaki gibi altin cagda degiliz.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı

Sonrasinda problem koru korune inanan bagnaz adamlarla doldu tasti ortalik bizim bahsettigimiz en azindan bahsettigim islamiyet ve muslumanlik bunlar ilerletemedik bunda islamiyetin sucu yok bizim sucumuz var.

Bunun onune gecmek isteyen Atami bile din dusmani ilan eden yawsaklar var. Bizim problemimiz bagnazlarla ve sizin gibi islamiyeti gericilikmis gibi dusunenlerle.

Sanirim.sen doktordun bu sekilde yazi yaziyosun ama 5 vakit namaz kilipta doktor olanda cok.

Islamiyet gericilik degildir biz islamiyeti anlayamiyoruz.

Geride kalan 1000 yilda musluman bilim adamlari adini duyuran adamlar illaki vardir ama ismi ne kadar hatirlaniyor arastirilsa bulunur. O yillardaki gibi altin cagda degiliz.

Sadece bi soruma cevap aldım ama yine de teşekkürler.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Dogmatizm ortadoğudur, dogmatizm boktur pisliktir, dogmatizm insandan maymuna dönüştür. Luther gibi adamlar olmasaydı Batı'da bu bokun içinde boğulacaktı. Gittiğimiz yer bok çukurudur ve Afganistandan farkımızın kalmayacağını da iyi bilin...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Güzel iş beyni yıka din-ALLAH-kitap diyerek,  sende siyasetini o çizgiden dem vur. geleceğe yatırım yapıyo hippolar.

ALLAH dediğim de herkes susacak ve herşeyi unutacak. Kimseye sorma sorgulama hakkı bırakmayacak HAŞA!!!

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    ProBilisim bunu yazdı
    Slothere bunu yazdı
    ProBilisim bunu yazdı

İslam karşıtı önyargılı bazı arkadaşlar bence meseleyi baştan anlamamış. Adamlar 100 defa açıkladı ama herkes tabi duymak istediğini duyuyor.Bazı medyalar tarafındanda bu tarz zihniyetler kasitlı olarak halka aşılanıyor.  Bu zorunlu bir din dersi değil arkadaş; "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" dersi. Yani adam sana sınıfta zorla namaz kıl eğil yat kalk, veya beynine zorla hoppadanak alim vasfında tefsir bilgilerini enjekte etmiyor.  Din Kültürü ve temel ahlak üzerine bilgiler veriyor. ve şunu diyor.. Eğer Güçlü bir ülke olmak istiyorsan, Millet olarak diri olmak istiyorsan,vatanını seviyorsan, dış güçlere ,tehditlere, emperyalistlerin amaçlarını anlamak istiyorsan, Ortadoğudaki ve birgün senin ülkenede getirecekleri karmaşayı anlamak istiyorsan, Dünyada en şiddetli savaşların kökenine baktığımızda din olduğunu görüyorsak, ve sen  Dinin ne olduğunu ve Kültürünün de ne olduğunuda  bilmiyorsan, bütün bunlardan uzak kalıyorsan,uzak tutuluyorsan veya kulaktan dolma asparagas, spontan bilgilerle takılıyorsan Sen BASİT bir insansın. ve seninle dolu olan insanların oluşturduğu toplulukta Basit, ve kurduğun Devlette dünyaya gözünü kapatmış at gözlüğü takan basit insan öbekleri dir. Yani din kültürü ve ahlak bilgisi dersini öğrenip temiz bir ağızdan anlamalısın, ister Müslüman ol ister olma, vatanını millletini seven, korumak isteyen her  evlat için gerekli bir bilgidir. Kimse kimseyide zorla müslüman yapmıyor. her sakallıyı türbanlıyı öcü gören zihniyet, oyunları bırakmalı gerçek dünyayı görmeli, ve  kendini düzeltme zamanı gelmedimi artık ...Tüm islami Alemetlere şuursuzca yobaz yaftası yapıştırmak nereye kadar sürecek... Din kültürü dersindeki Din kelimesini gördüya, bazı kesimlerin kanları hemen kaynamaya başladı ...Dinsizsen eğer korkma arkadaş, çoçuğuna birçok dinsizlerin dersleri kitapta veriliyor zaten. bir din kültürü dersindende sana bir zarar olmaz, faydası olur! Fakat aşırı medya yine beyin yıkama müdülüne girdi : Fırsat bu fırsat ortalığı 56 ya vermeli..

http://interaktiftest.com/6/din/1_unite.php

http://interaktiftest.com/4/din/1_unite.php

6. ve 4. sınıf örnekleri, ilk sorgulamada karşıma çıktı. İçeriğe bak bakalım kültür mü aşılanıyor, İslam mı aşılanıyor. Tüm ortaokul, lise yaşamı boyunca adında kültür geçen bir dersi alıpta kültürün tanımını yapamayan insanlar çıkıyor. Dinin kültürün neresinde olduğunu ve nasıl bir rolü bilmeden konuyu direk İslama bağlayanlar çıkıyor. Çünkü içerikte kültür ve ahlaktan çok İslam ahlakı öğretiliyor. Tek yönlü yetişen bu insanlar da senin basit insan tanımına giriyorlar. Çok yönlü olması için müfredatın değişip sizin bakış açınızdaki kıvama getirilmesi gerekiyor. 

Yahu, islam ahlaki öğretilmesinden sanırım rahatsızsın, dinsizsen eğer bunu anlayabiliyorum. Aslında bahsettiğin kadar sadece islam ahlakı üzerinede kurulu değil dersler.  Velevki direkmen islamiyet aşılanıyor farzedelim,  Türkiyede çoçuğuna islam yerine, yahudilik aşılamayımı  tercih etmeliyiz. veya Sen çoçuğunu bir müddet sonra istersen ateist yap. dinsiz olsun çıksın, Buna kim ne karışabilir. Veryansın etmenize bukadar gerek varmı...Neden hiç iyi taraflarını görmüyorsunuz, Bütün dünya birbirini sömürmek istiyorken ve bütün kategorilerin kökenini dinsel toplumlaşmaya çıkıyor iken, neden çoçuğunun 3-5 bilgiden mahrum kalmasına sebeb oluyorsun. Gözünü çevir ortadoğuya bir bak, Yahu sen çoçuğu bırak ülken vatanın elden gidecek tehlikede... ve Bu şekilde  dinden habersiz bak İslamiyet demiyorum, Dinden habersiz hiçbir bilgisi olmayan çoçuklarla bu ülke bir bok olabilirmi... Malesef olamaz! Dış devletlere bir bak, Dünyada yaşıyorsun değilmi ? ohalde bir bak incele, savunduğun en modern medeni ülkelerin bile ilkokullarında din dersi var güzel kardeşim,yahudiyse yahudi hritiyansa hristiyan, orda sana yahudilikten çok islami bilgileri öğretmiyorlar . Bir Avanak olarak müslüman kalmış sanırım ortada. Sebebide anlatmaya gerek varmı durum ortada... Farklı kafalar demeyeceğim anlaşamayan AŞIRIYA KAÇAN UÇ KAFALAR.. öğretmenler eşliğinde kilise ziyaret gezileri dahi mevcut. Araştır. Gözlerini aç artık... Birde diyeceğim bu kadar korkmayın abicim. kimse kimseyi zorla müslüman yapmıyor. Çoçuğun okuldan gelince bi zahmet 25 dakika ayır, bunların hepsi yalan de. bu din şöyledir şu din böyledir de. Sen anlat. Yeterki anlat öğrensin  çoçuk...  Fakat vatan nasıl satılır islam nasıl parçalanır Müslüman lar nasıl yobaz yaftalanır diye anlatmayacaksın umarım... kafasında bu ülkeye yarar bişeler oluşsun...birlik olalım dileğimiz bu...

İslamın odak noktası halinde aşılanmasından rahatsızım, evet. Eğer verdiğim linklere ya da herhangi bir "din kültürü ahlak bilgisi" kitabına baksaydın içeriğin aslında sadece İslam ahlakı üzerine kurulu olduğunun görebilirsin. 

İslam da öğretilsin, Yahudilikte, Hristiyanlıkta, alt mezhepleri de hepsi öğretilsin, çocuk hepsinden haberdar olsun. Farklarını kestirebilecek birikim ile mezun olsun. Ama sadece İslam vardır, diğerleri yalandır, onlara inanırsaınz yanarsınız deyipte sen bu çocuğun gözünü kapatırsan bir daha kolay kolay açamazsın. 1. sınıftan itibaren yanacaksın edebiyatı ile çocuğa din aşılarsan bahsettiğin gibi özgürce seçim yaptırıp sonradan inanıp inanmamasına dair bir özgürlük sağlayamazsın. Sen ailenin içinde bebek yaştan itibaren belirli bir kültüre, çevreye ve alışkanlıklara adapte ediliyorsun. Peki sonradan bunu kolayca değiştirebiliyor musun? Başka insanlar, çevreler sana farklı geliyor öyle değil mi? Bunda da durum tam olarak böyle gerçekleşiyor.

Dış devlet örneği üzerinden ilerliyorsun ama bir noktayı kaçırdığını  hissediyorum. Ortadoğudaki İslami yönelim ve insanların inançları hangi doğrultuda ve baskın durumda? Oranın karışabilmesinin sebeplerinden birisi insanların dini merkeze alıp tamamen öğretilenlere yönelik davranması ya da öyle davrandığını zannetmesin. Yani din burada o milletleri karıştırıp kutuplaştırıcı etken konumunda. İçeriği doğrudur yanlıştır, gerçek İslam budur değildir bunu orada yaşamadan, eğitimini almadan bilemem. Ama problemlerin temel çıkış noktasında bu olgunun adı varsa sanırım dikkate değer olmasında bir yanlış yok.

Hristiyanlık okullarda öğretiliyor demişsin, doğrudur. Oradaki okullar devlet okulu klasmanıyla ortak müfredattan çok ayrılan ve amaca yönelik okullar durumundalar. Bahsettiğin gibi dinin baskın olduğu okullar da var, olmayan okullar da var. Özel okul kıvamındaki bir sistemi Türkiye'deki gibi tekel eğitim sistemine sahip bir ülkedekiyle kıyaslamak mantıklı bir iş değil. Türkiye'de de okullar böyle ayrışsın, din ağırlıklı okullar olsun istenirse orada kimya, fizik dahi öğretilmesin sadece İslam öğretilsin buna kimse ses çıkartmaz. Ama sen zorunlu eğitim adı altında çocukları belirli yaştan okula toparlar da kafana göre eğitim veripte çocuğun geleceğini tamamen şekillendirirsen orada herkesin sesi çıkar ve çıkmalı.

Zorunlu müslüman yapılmıyor demişsin, evet zorunlu müslüman yapılıyor. Ben çocuğuma birinci sınıftan itibaren din dersi aldırmıyorum dedim mi o çocuk etiketlenir, diplomasına dahi muaf etiketi yapıştırılır. Okul ortamında öğretmenleri ve arkadaşları tarafından farklı gözle bakılır. Polyannacılık oynamaya ve elinizde seçenek var edebiyatı yapmaya lüzum yok. Bunun böyle olduğunu, işleyişin kitaptaki tanıma uymadığını herkes biliyor ama pek çok insan inanmak istemiyor. Din dersi almayan doğrudan toplum baskısı altında kalıyor, zorlanıyor. 

"Çoçuğun okuldan gelince bi zahmet 25 dakika ayır, bunların hepsi yalan de. bu din şöyledir şu din böyledir de. Sen anlat. Yeterki anlat öğrensin  çoçuk...  Fakat vatan nasıl satılır islam nasıl parçalanır Müslüman lar nasıl yobaz yaftalanır diye anlatmayacaksın umarım... kafasında bu ülkeye yarar bişeler oluşsun...birlik olalım dileğimiz bu..."

Burası benim inancıma kalmış bir durum. Çocuk üzerinde çok ciddi travmatik bir mesele olabilecek kadar önemli ve problemli bir durum. Sen çocuğa okulda 2 saat boyunca din budur diye edebi dille anlat sonra ben geleyim aynı çocuğa din yalandır, inanma diyeyim. Peki bu çocuğun yaşayacağı ikilem ve kafa karışıklığını kim düzeltecek? Ya baştan belirli şekilde eğiteceksin ya da önce eğitip sonra istediğini yapsın demeyeceksin. Çocuk sahibi olduğumda, eğer bu düzen hala daha değişmemişse çocuğumu devletin eline bırakmayacağım ne yapmak gerekiyorsa, ne ödemek gerekiyorsa ödeyip özel eğitim aldıracağım. 

Merak etme, her İslam'a inanmayan devletini parçalamak, düzeni bozmak, ülkeyi dışarıya satmak misyonunda değil. Ülkeye yararlı birey yetiştirmek sadece İslam öğretip gavur kötületmek, kendi inancı ve vatandaşı dışında herkesi düşman belletmekle olmuyor.

Austen tarafından 04/Ara/14 16:38 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Erkek
    Dentist bunu yazdı
    Bu konularla mı ülkeyi kurtarıyoruz? 

Şimdi bu konuları öğrenmediğimiz zaman basit ot gibi bir insan mı oluyoruz?

Bir tek konu var diye o da "Kur'an ve Kutsal Kitaplar" konusu diye bütün dinlere eşit mesafeli yaklaşarak mı anlatıyor şimdi?

Kitapların içindeki hadis ve okuma parçaları da cabası.

Vatan millet ayağını insanları kandırmaktan bıkmadınız mı?

Bizim din ile bi alıp veremediğimiz yok. Düşmanlık yapmıyoruz burda.

Bak bunlar 4. sınıf konuları. Yani ortalama 11 yaşındaki çocuklara öğretilen şeyler. Bu çocuğun bir seçim yapabilmesi için yeterince akli dengesi olabilir mi? Kendinde olabilir mi? Tabi ki de hayır.

Sen bu çocuğa seçim yaptırmadan din seçtiriyorsun ve üstüne o din hakında eğitim vermeye başlıyorsun. Dogmalarını dayatıyorsun. Bu da o çocuğun temel haklarına aykırı.

Kaldı ki din dersiyle vatana millete hayırlı olacak nesil yetiştirmek yerine fen dersini baz alarak yapılsaydı bazı şeyler şu anda marsa füze yollayan abd değil biz olurduk. 

Dinden başlıyor, Fen'den bahsedip marsa füze yolluyor, Sonra başka ülkelerin teknolojisini örnek gösterip bunuda yine dine bağlıyor. Kim aşıladı bunları senin beynine..Türkiyede bazı medya kesimlerince, islam din karşıtlığı mödülüne maruz kalan tipik bir kazazede..Üzülerek söylüyorum, Malesef senin gibi binlercesi bu şekilde ülkemizde. At gözlüğü takarak yaşamak nereye kadar? (Aşırı medyadan uzak durmanı tavsiye ederim)

Almanya: Anayasa’ya göre, din veya ahlak dersi, kamu okullarında düzenli okutuluyor. Anaokullarının yüzde 70’i kiliselerin yönetiminde. Ders devletin denetim hakkı çiğnenmeden, cemaatlerin ilkeleriyle uyum içinde verilir.

Belçika: Resmî okullarda, ilk ve orta öğretim boyunca öğrenci haftada en az 2 saat Din ya da Ahlâk derslerinden birini seçmek zorunda.

Finlandiya: Din veya ahlâk derslerinden birisi seçilmek zorunda.

İspanya: İlk ve orta dereceli devlet okulları, öğrenciye din dersi vermek zorunda. Din dersleri programlarını ilgili dinin temsilcileri yapmaktadır.

Kanada: Kebek Eyaletinde, resmî ilk ve orta dereceli okullarda, din dersi zorunlu. Hatfada 3 saatten az olmamak üzere İlköğretimde yılda 60 ve ortaöğretimde 50 saatten az olamaz.

Danimarka: Din dersi ilköğretim ve liselerde zorunlu olarak okutuluyor.

İsveç: Devlet okullarında, zorunlu ders olarak okutuluyor. İlköğretim öğrencileri, 1-9 sınıf arası toplam 885 saat din dersi almak zorunda. Üç büyük din derslerde öğretilir.

Norveç: İlk ve orta dereceli devlet okullarında tüm öğrencilere zorunlu hâle getirildi.

Tunus: Din dersleri ilkokul 1. sınıftan itibaren lise üçüncü sınıfa kadar zorunlu, lise son sınıfta seçmelidir.

Ürdün: Hem devlet hem de özel okullarda, birinci sınıftan itibaren, haftada iki saat İslam ve bir saat Kuran dersi okutuluyor.

Avusturya: Din eğitiminden farklı kilise ve cemaatler sorumludur. Din dersi ilkokul, ortaokul, eğitim, ziraat ve orman fakültelerinde zorunlu, özel okullarda seçmelidir.

İngiltere: Din dersleri, resmî okullarda ders çizelgesinde yer alır. Bütün okullarda güne toplu dua ile başlama yasa emridir. Dinî gruplar ve cemaatler özel okul açabiliyor.

Hollanda: Din dersleri, haftada 3 saati geçmemek üzere bir yılda en fazla 120 saat veriliyor. Derslerin programları ve öğretmenlerini ilgili dinin temsilcileri belirliyor.

İtalya: Anaokulları ve ilkokullarda haftada 2 saat, ortaokul ve liselerde 1 saat seçmeli din dersi var. Kilise derslerin programlarını hazırlıyor öğretmenleri atıyor.

Portekiz: İlk ve orta dereceli devlet okullarında, din dersleri seçmelidir. Dersin programını ve içeriği de Katolik Kilisesi tarafından hazırlanıyor.

Polonya: İlk ve orta dereceli özel ve devlet okullarında seçmeli din dersi var. Eğitimin içeriğini Kilise ile bağlantılı olarak Eğitim bakanlığı yapıyor.

Yunanistan: Din eğitimi anaokullarından başlıyor. Haftada 2 saat veriliyor. Müslüman azınlık da bundan faydalanabiliyor.

ABD: Zorunlu eğitim eyaletlere göre, 6 veya 7 yaş ile 16 yaş arasında. Resmî okulların yanında Kilise okulları, azınlık okulları bulunuyor. Resmî okullarda din dersi yok. Din eğitimi özel okullarda verilebiliyor.

Fransa: 6-10. sınıflarda tarih derslerinde tüm dinlerin ayrıntılı olarak tanıtılıyor. Din dersini almak istemeyen öğrenciler, ahlâk dersine girmek mecburiyetinde.

Japonya: İlk ve orta dereceli okulda din öğretimi yok. Haftada, 2 saeat ahlak dersi vardır. Özel okullarda seçmeli din dersi verilebilir.

Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

müslümanlık daha portakalda vitaminken ahlak felsfesi vardı, adamlar dinle ahlak ı bir tutmuş

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    ProBilisim bunu yazdı
    Dentist bunu yazdı
    Bu konularla mı ülkeyi kurtarıyoruz? 

Şimdi bu konuları öğrenmediğimiz zaman basit ot gibi bir insan mı oluyoruz?

Bir tek konu var diye o da "Kur'an ve Kutsal Kitaplar" konusu diye bütün dinlere eşit mesafeli yaklaşarak mı anlatıyor şimdi?

Kitapların içindeki hadis ve okuma parçaları da cabası.

Vatan millet ayağını insanları kandırmaktan bıkmadınız mı?

Bizim din ile bi alıp veremediğimiz yok. Düşmanlık yapmıyoruz burda.

Bak bunlar 4. sınıf konuları. Yani ortalama 11 yaşındaki çocuklara öğretilen şeyler. Bu çocuğun bir seçim yapabilmesi için yeterince akli dengesi olabilir mi? Kendinde olabilir mi? Tabi ki de hayır.

Sen bu çocuğa seçim yaptırmadan din seçtiriyorsun ve üstüne o din hakında eğitim vermeye başlıyorsun. Dogmalarını dayatıyorsun. Bu da o çocuğun temel haklarına aykırı.

Kaldı ki din dersiyle vatana millete hayırlı olacak nesil yetiştirmek yerine fen dersini baz alarak yapılsaydı bazı şeyler şu anda marsa füze yollayan abd değil biz olurduk. 

Dinden başlıyor, Fen'den bahsedip marsa füze yolluyor, Sonra başka ülkelerin teknolojisini örnek gösterip bunuda yine dine bağlıyor. Kim aşıladı bunları senin beynine..Türkiyede bazı medya kesimlerince, islam din karşıtlığı mödülüne maruz kalan tipik bir kazazede..Üzülerek söylüyorum, Malesef senin gibi binlercesi bu şekilde ülkemizde. At gözlüğü takarak yaşamak nereye kadar? (Aşırı medyadan uzak durmanı tavsiye ederim)

Almanya: Anayasa’ya göre, din veya ahlak dersi, kamu okullarında düzenli okutuluyor. Anaokullarının yüzde 70’i kiliselerin yönetiminde. Ders devletin denetim hakkı çiğnenmeden, cemaatlerin ilkeleriyle uyum içinde verilir.

Belçika: Resmî okullarda, ilk ve orta öğretim boyunca öğrenci haftada en az 2 saat Din ya da Ahlâk derslerinden birini seçmek zorunda.

Finlandiya: Din veya ahlâk derslerinden birisi seçilmek zorunda.

İspanya: İlk ve orta dereceli devlet okulları, öğrenciye din dersi vermek zorunda. Din dersleri programlarını ilgili dinin temsilcileri yapmaktadır.

Kanada: Kebek Eyaletinde, resmî ilk ve orta dereceli okullarda, din dersi zorunlu. Hatfada 3 saatten az olmamak üzere İlköğretimde yılda 60 ve ortaöğretimde 50 saatten az olamaz.

Danimarka: Din dersi ilköğretim ve liselerde zorunlu olarak okutuluyor.

İsveç: Devlet okullarında, zorunlu ders olarak okutuluyor. İlköğretim öğrencileri, 1-9 sınıf arası toplam 885 saat din dersi almak zorunda. Üç büyük din derslerde öğretilir.

Norveç: İlk ve orta dereceli devlet okullarında tüm öğrencilere zorunlu hâle getirildi.

Tunus: Din dersleri ilkokul 1. sınıftan itibaren lise üçüncü sınıfa kadar zorunlu, lise son sınıfta seçmelidir.

Ürdün: Hem devlet hem de özel okullarda, birinci sınıftan itibaren, haftada iki saat İslam ve bir saat Kuran dersi okutuluyor.

Avusturya: Din eğitiminden farklı kilise ve cemaatler sorumludur. Din dersi ilkokul, ortaokul, eğitim, ziraat ve orman fakültelerinde zorunlu, özel okullarda seçmelidir.

İngiltere: Din dersleri, resmî okullarda ders çizelgesinde yer alır. Bütün okullarda güne toplu dua ile başlama yasa emridir. Dinî gruplar ve cemaatler özel okul açabiliyor.

Hollanda: Din dersleri, haftada 3 saati geçmemek üzere bir yılda en fazla 120 saat veriliyor. Derslerin programları ve öğretmenlerini ilgili dinin temsilcileri belirliyor.

İtalya: Anaokulları ve ilkokullarda haftada 2 saat, ortaokul ve liselerde 1 saat seçmeli din dersi var. Kilise derslerin programlarını hazırlıyor öğretmenleri atıyor.

Portekiz: İlk ve orta dereceli devlet okullarında, din dersleri seçmelidir. Dersin programını ve içeriği de Katolik Kilisesi tarafından hazırlanıyor.

Polonya: İlk ve orta dereceli özel ve devlet okullarında seçmeli din dersi var. Eğitimin içeriğini Kilise ile bağlantılı olarak Eğitim bakanlığı yapıyor.

Yunanistan: Din eğitimi anaokullarından başlıyor. Haftada 2 saat veriliyor. Müslüman azınlık da bundan faydalanabiliyor.

ABD: Zorunlu eğitim eyaletlere göre, 6 veya 7 yaş ile 16 yaş arasında. Resmî okulların yanında Kilise okulları, azınlık okulları bulunuyor. Resmî okullarda din dersi yok. Din eğitimi özel okullarda verilebiliyor.

Fransa: 6-10. sınıflarda tarih derslerinde tüm dinlerin ayrıntılı olarak tanıtılıyor. Din dersini almak istemeyen öğrenciler, ahlâk dersine girmek mecburiyetinde.

Japonya: İlk ve orta dereceli okulda din öğretimi yok. Haftada, 2 saeat ahlak dersi vardır. Özel okullarda seçmeli din dersi verilebilir.

İşte sizin yalancılığınızın bir kanıtı daha. Zavallısınız.

Almanya'daki eğitim sistemi ve din eğitimi;

http://blog.milliyet.com.tr/alman-egitim-sistemi-ozet-olarak-/Blog/?BlogNo=26768

Gördüğünüz üzere Almanya'da çocuk Türkiye standartlarında ilköğretimi bitirdiğinde din dersini almak zorunda değil. Yine gördüğünüz üzere Almanya bu konuda çocuğa ve aileye seçme hakkı veriyor.

Fransa

Verdiğin Fransa örneği ile bizi desteklemişsin ama farkında bile değilsin :) görüldüğü üzere Fransa din ve ahlak kavramlarının farkını anlamış ve bu dersleri "birisini seçmek" şartıyla veriyor. Din dersi alacaksın diye bir zorlama yapmamış. Seçim hakkı sunmuş sana.

+ olarak da Fransa tüm din derslerini anlatıyor. Sana anlatamadığım kafanın almadığı nokta da işte bu. Bizde 10 dersten 9u islamiyetle alakalı iken fransada her dine eşit mesafede yaklaşarak tanıtım yapılıyor.

Belçika

Yine dediğimiz gibi din ve ahlak kavramlarının farklılıını kavramış bir devlet olduğunu gösteriyor.

ABD

Gördüğünüz üzere resmi okullarda din dersi yok. Özellerde var. Resmi okul nedir? devlet okuludur. Bana hikaye anlatmayın yok 6 yaş vs.. bakın görün devletleri ne yapıyor.

Japonya

Yine ve yine gördüğünüz üzere din dersi yok. sadece seçmeli olarak veriliyor.

İngilitere hakkında bilgim yok konuşmam doğru olmaz.

ProBilişim bunu paylaşarak (almanya örneğinin yalan olmasına rağmen) bu konuda kendi kuyunu kazmış olduğunun farkındasındır umarım :) paylaşım için teşekkürler.

Size yukarda alıntı yaptığım ülkeler dünya üzerindeki söz sahibi ülkeler. Gerek Japonya gerek Almanya gerek ABD gerek Fransa. 

Görüldüğü üzere ülkemizdeki "din ve ahlak" anlayışı olsun gerek de zorunluluk ve seçim konusu olsun bizim ülkeden kat ve kat daha rahat takıldıklarını görebilirsiniz.

Kaçırılan bir nokta da; ordaki ülkelerin içinde bulunan cemaatler "cihad cihad cihad" diye çıldırmıyor. Devletin yönetim sistemini değiştirme uğraşında değiller.

Din ve devlet işlerinin birbirinden farklı olduğunu idrak edebilmiş (biz buna laiklik diyoruz) ve bunun sonucunda hızlı bir gelişim yakalamış toplumlardır.

Son olarak da verdiğin örnekleri iyi araştırıp okumanı sonra bizim ne yazdığımızı okumanı bunları idrak etmeni ve (yandaş medya ile havuz medyasına fazla kapılmamanı) tavsiye ederim.

Siz ki 2 yıl önce "muhterem efendimiz" hoca efendimiz dediğiniz adama bugün terörist diyen adamlarsınız bize asla "ahlaktan" bahsedemezsiniz, sizin gerçek Müslümanlığınız buysa eğer ben ateist olmaya razıyım.

Dentist tarafından 04/Ara/14 17:29 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

adamlar kendine koyun yetiştirmenin yolunu arıyorlar

ayrıca dersin adı din kültürü ise, dini farklı olan adama da kendi dinini öğreteceksin

"onlar azınlık, kendi dinini kendi öğrensin" dersen de, dersin isminde din ibaresi geçmeyecek, islam kültürü olacak o ders

kaldı ki müfredata bakarsanız daha çok tarih kitabı olduğunu görürsünüz

ayrıca insanları kemalist, ateist, laik (isimlerini bari düzgün yazın, ateyiz, layik nedir?) şucu bucu diye küfür eder gibi

ayırıyorsanız, insanların da size yobaz/örümcek kafalı/faşist/bencil vb gibi kelimeler kullanmalarına razı geleceksiniz

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Mustafa Kemal Paşa bu beyanlarıma karşı hiddetle içindekini tamamen ortaya döktü ve şöyle dedi: “Evet Karabekir, Arap oğlunun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kur’an’ı Türkçeye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım! Ta ki, budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler!”

..Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.

Florenzi tarafından 04/Ara/14 19:38 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 52096 Toplam Mesaj: 411