folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı

Israrla ya anlamak istemiyorsun yada bile bile muhabbeti başka bir doğrultuya çekmeye çalışıyorsun. Bekleyelim ve görelim.

Daniel-Koo'nun burada bahsettiği hırsızların elini kesmekle ilgili ayetten bahset de öğrenelim. Ayette kesin yazıyor, bu murit kesmek yok diyor.

http://www.tahribat.com/Forum-Anaokulu-Ve-Ilkokula-Zorunlu-Din-Dersi-202505/31/#2512519

Ben bunu dedikten sonra araştırdın mı peki? 

Türkçe meali okursan "kesin" diyo tabi. Fakat olayın aslı farklı. 

Hacc 16. ayette kuranın apaçık indirildiğini yazıyor, olayın aslı nedir hocam.

Attackatak müridden bekliyorum bakalım nasıl açıklayacak. Zir-a yaptığı tüm tartışmalar hadiscilere karşı. Ateistlere karşı yada farklı görüşlere karşı ağzından tek kelime çıkmıyor. Tek savaşı hadisçilerle.

-Biz onu, böylece açık seçik ayetler halinde indirdik. Kuşkusuz, Allah, dilediğine/dileyene kılavuzluk eder. (HACC 16)

hocam tam olarak neresini anlamadın bilmiyorum. bi çok yerde "biz bu kitapta insanlar için her türlü örneği verdik" ve "bu detaylandırılmış bir kitaptır" diyor.

Şu bir gerçek ki Ateistler kendi inancına/inançsızlığa benim dinimi alet etmiyor. Hem neden onlara düşmanlık duyayım ki? Din de zorlama yoktur. Allah, dilediğine/dileyene kılavuzluk eder.

Ama sizler? Kendi oluşturduğunuz dine İslam adını vermişsiniz ve Müslüman kimliğini kullanarak müşriklik ediyorsunuz.

Kitap bize uzaya çık diyor. Yeryüzünü araştır, gökyüzünü araştır diyor. İlim sahibi ol ve sonra bu dini ve beni SORGULA diyor. Mucizelerimi araştırın diyor.

Sizin aksinize "elmanın üzerinde Allah yazıyor", "aslan Allah diyor tarzı" şeyleri örnek göstermiyor. Saçı, sakalı tartışmıyor hatta örneğini bile vermiyor.

-ALLAH yanında, yaratıkların en kötüsü, akıllarını kullanmayan sağır ve dilsizlerdir. (Enfal 22)

Hocam yine bi yığın yazmışsın ama benim sorduğum şeyle ilgili tek kelime etmemişsin. Hırsızlık yapanin elinin kesilmesi konusunda bi açıklama rica ettik senden. Ben diyorum ki kuranda elini kesin yaziyor. Daniel-Koo da islamda el kesmek yoktur diyor. Sence nedir ?

Birde "Siz" diye hitap edip durmassan sevinirim. Domateste elmada Allah yazıyor yada aslan Allah diyor diye çığırtkanlk yapanlarla beni bir tutma. Bir tek ifademi bulamazsın bu şekilde duyumlarla safsatalarla Allaha inanacak biri değilim. Islamin ilmi bilmi emrettiğini pek tabiki de biliyorum ve müslümanların cahil insanların ardından gitmesine bende kiziyorum. 

Kafanda bir taraf oluşturmuşsun ve ego tatmin etmeye çalışırcasna beni karşı tarafın içerisinden biri olarak nitelendiriyorsun sürekli. Tanımadığın bir insan hakkında bu sekilde kanıya varabilcegini mi söylüyor Kur'an sana ?  Biraz sakince okursan yazdıklarımı ne demek istediğimi anlayacaksın. 

mfatihbodur tarafından 09/Ara/14 19:07 tarihinde düzenlenmiştir

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Aynen ben de cevap bekliyordum, daha yazmadı :D bekliyoruz.

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

Beyler araştırdım ama net bir fikrim yok. Çünlü ellerini kesin ayetinin çiftini bulamadım. Daha detaylı araştırmak gerekiyor.

Maide 38-39-40

-Hırsızlık yapan erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'tan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah Azîz'dir, Hakîm'dir.

-Kim zulmünden sonra tövbe eder, halini düzeltirse kuşkusuz Allah onun tövbesini kabul eder. Allah çok affedici, çok merhametlidir.

-Göklerin de yerin de mülk ve saltanatının Allah'ın olduğunu bilmedin mi? Dilediğine azap eder O, dilediğini affeder. Allah'ın gücü herşeye yeter.

Şimdi yukarıda ki ayete direk bakarsak ben de "var" derim. Allah en doğrusunu bilir. Ama şimdi düşünecek olursak bakkaldan ekmek çalanla, devletin kasasından milyonlar çalan bir mi?

Nahl 126: Eğer ceza ile karşılık verecekseniz, ancak size yapılan kötülüğün türü ve miktarı ile karşılık verin. Eğer sabrederseniz, elbette ki bu, sabredenler için daha hayırlıdır.

Kuran bize bunları demiyor mu?

Kamer 17: Andolsun biz, Kuran`ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?

Kamer 22: Yemin olsun ki, biz, Kuran`ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var?

Zumer 27: Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.

Kehf 54   : Yemin olsun, biz, bu Kur'an'da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerle gözler önüne koyduk. İnsan ise varlığın, tartışmaya en çok tutkun olanıdır.

Sonra örnek araştırdım =>

Yusuf 74  : Sordular: "Eğer yalan söylüyorsanız, hırsızlığı yapanın cezası nedir?"

Yusuf 75  : Kardeşler dedi: "Cezası şu: Çalınan mal kimin yükünde çıkarsa yükün sahibi çalınan mala karşılık olacaktır. Biz zalimleri böyle cezalandırıyoruz."

Burada ki "yükün sahibi çalınan mala karşılık olacaktır." ifadesi önemli. maide 38'de ki "ellerini kesin" denilmekle örnek verilmiş olabilir mi? Özgürlüğünü yitirme, karşılıksız itaat vb.. gibi?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı

Beyler araştırdım ama net bir fikrim yok. Çünlü ellerini kesin ayetinin çiftini bulamadım. Daha detaylı araştırmak gerekiyor.

Maide 38-39-40

-Hırsızlık yapan erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'tan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah Azîz'dir, Hakîm'dir.

-Kim zulmünden sonra tövbe eder, halini düzeltirse kuşkusuz Allah onun tövbesini kabul eder. Allah çok affedici, çok merhametlidir.

-Göklerin de yerin de mülk ve saltanatının Allah'ın olduğunu bilmedin mi? Dilediğine azap eder O, dilediğini affeder. Allah'ın gücü herşeye yeter.

Şimdi yukarıda ki ayete direk bakarsak ben de "var" derim. Allah en doğrusunu bilir. Ama şimdi düşünecek olursak bakkaldan ekmek çalanla, devletin kasasından milyonlar çalan bir mi?

Nahl 126: Eğer ceza ile karşılık verecekseniz, ancak size yapılan kötülüğün türü ve miktarı ile karşılık verin. Eğer sabrederseniz, elbette ki bu, sabredenler için daha hayırlıdır.

Kamer 17: Andolsun biz, Kuran`ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?

Kamer 22: Yemin olsun ki, biz, Kuran`ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var?

Zumer 27: Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.

Kehf 54   : Yemin olsun, biz, bu Kur'an'da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerle gözler önüne koyduk. İnsan ise varlığın, tartışmaya en çok tutkun olanıdır.

Yusuf 74  : Sordular: "Eğer yalan söylüyorsanız, hırsızlığı yapanın cezası nedir?"

Yusuf 75  : Kardeşler dedi: "Cezası şu: Çalınan mal kimin yükünde çıkarsa yükün sahibi çalınan mala karşılık olacaktır. Biz zalimleri böyle cezalandırıyoruz."

Burada ki "yükün sahibi çalınan mala karşılık olacaktır." ifadesi önemli. maide 38'de ki "ellerini kesin" denilmekle örnek verilmiş olabilir mi? Özgürlüğünü yitirme, karşılıksız itaat vb.. gibi?

Apaçık ayetler indirdik diye aylardır bana demediğini bırakmadın hocam, ne oldu da şimdi ayeti kendine göre yorumlama düşüncesi yerleşti kafana ? Sana anlatmaya çalıştığım şey, böyle durumda peygamberin nasıl uyguladığına, Gerçek islam alimlerinin, Mevlana gibi büyük zatların nasıl uyguladıklarına bakarak fikir edinmekte bi zarar yoktur demek istedim bugüne kadar sana hep. Ama beni hep şarlatanların sahte alimlerin peşinden gitmekle suçladın hocam :(

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı

Maide 38-39-40

yok abi hiçbiri değil.

kuranı bu videodaki gibi araştırıp, kesin anlam vereceksiniz.

ikinizde izleyin:

http://www.youtube.com/watch?v=2Pg_BCCgmBs&channel=gurkan76 

Daniel-Koo tarafından 10/Ara/14 10:24 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı

Maide 38-39-40

Apaçık ayetler indirdik diye aylardır bana demediğini bırakmadın hocam, ne oldu da şimdi ayeti kendine göre yorumlama düşüncesi yerleşti kafana ? Sana anlatmaya çalıştığım şey, böyle durumda peygamberin nasıl uyguladığına, Gerçek islam alimlerinin, Mevlana gibi büyük zatların nasıl uyguladıklarına bakarak fikir edinmekte bi zarar yoktur demek istedim bugüne kadar sana hep. Ama beni hep şarlatanların sahte alimlerin peşinden gitmekle suçladın hocam :(

yukarıda kendime göre herhangi bir yorum mu kattım? Cümleye nasıl başladığıma bi bakar mısın?
    Eğer bu yorumunla bana iftira attıysan haram olsun. Yemin olsun benden özür dilemediğin sürece de helallik vermem sana!

Başlayacam şimdi islam alimlerinize, mevlanınıza, gavsınıza... Allah sana yalnızca bana kulluk et ve benim öğüdümü dinle dedikçe siz SAPITTINIZ!

ben Kuran'dan anladığımı ve daha detaylı araştırmak gerektiğinden öte bir şey demedim. cümlemi soru işaretleriyle bitirdim.
    Allah'dan korkum olmasa "El kesmek var" da diyebilirdim. Kimden sakınacam? Senden mi? Orada kafama takılan soruları belirttim.
    ben yönetici miyim? ben hakem miyim? ayetin çiftini bulamadığımı belirttim. örnek varsa siz verin dedim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kisuke_Urahara
    Kisuke_Urahara's avatar
    Erkek

38Hırsız erkek ve hırsız kadın; bunların yaptıklarına karşılık, Allah’tan bir engelleyici uygulama olarak hemen ikisinin de gücünü/güçlerini kesin. Ve Allah, en üstün, en güçlü, en şerefli, mağlûp edilmesi mümkün olmayan/mutlak galip olandır, en iyi yasa koyan, bozulmayı iyi engelleyen/sağlam yapandır.

Bu âyetlerde toplumda vukû bulabilecek olan hırsızlık hâdisesine karşı tedbirler öngörülmektedir. 33. âyette, yeryüzünde fesat çıkaranların cezalandırılması konu edilmişti. Burada ise, yeryüzünde fesat çıkarma kapsamındaki hırsızlık konu edilmekte ve hırsızlığa karşı önlemler ve hırsızlara uygulanması gereken yaptırımlar bildirilmektedir.

Âyette geçen أيد[eyd] sözcüğü, يَد[yed] sözcüğünün çoğulu olabileceği gibi, أيَدَ [eyede] filinden tekil mastar ve isim de olabilir (bkz. Sâd/17, Zâriyât/47, Sâd/45). Tekil olduğu ve eyede fiilinden geldiği kabul edilirse sözcük, “kuvvet” anlamına gelir. Yed sözcüğünün çoğulu olduğu kabul edilirse sözcük, “eller” [üç ve daha fazla el] anlamını ifade eder. Hırsızın ikiden fazla eli olmadığına göre, buradaki “eller” sözcüğü, mecazî olarak anlaşılmalıdır. Bu sözcük, yedullâh [Allah'ın eli] şeklinde de birçok âyette geçmektedir. Allah’ın eli olmadığından, buralarda da sözcük, mecazî anlamıyla kabul edilmelidir.

Yed sözcüğü mecazen, “kuvvet, zenginlik, iktidar, saltanat, nimet, yay, elle yapılan işlerin tümü” anlamında kullanılır.

Anlaşılan o ki, O ikisinin ellerini kesin ifadesi, “onların hırsızlık yapma güçlerini, gerekçelerini ortadan kaldırın” anlamındadır. Burada kesme işini, –Yûsuf/31′in delâletiyle– elinde bir iz bırakmak üzere kesme şeklinde yorumlamaya gerek olmadığı gibi, âyetin metni de buna izin vermez.

Hırsızlık, “kendine ait olmayan bir şeyi gizlice almak”tır. İnsanlık târihi kadar eski olan hırsızlığı, şekli ve niteliği çağlara göre değişebilir. Bir bahçeden gizlice meyve koparmak, okulda bir kalem-silgi araklamak hırsızlık olduğu gibi, banka soymak, hortumlamak, vergi kaçırmak vs. gibi davranışlar da hırsızlıktır. Hayatî tehlike durumunda ihtiyaç miktarı yiyecek çalmak, hırsızlık sayılmaz.

Buradaki, ellerini/güçlerini kesin ifadesi, en geniş kapsamıyla, “önce onları hırsızlığa iten açlık ve muhtaçlık gibi gerekçeleri ortadan kaldırın, malı-mülkü kontrol altına alın, teşhir ederek kimsenin iştahını kabartmayın, kapınızı-pencerenizi açık bırakmayın, eğitim, rehabilite merkezleri kurun; keyfî olarak hırsızlık yapanlara karşı da hapis, sürgün vs. gibi caydırıcı cezalar tayin edin, büyük soygun ve vurgunlara karşı hukukî boşlukları doldurun” şeklinde anlaşılabilir.

http://istekuran.net/2013/07/maide-suresine-giris/  

Birde videosu var halen inkar eden varsa delillerle gelsin.

http://www.youtube.com/watch?v=2Pg_BCCgmBs

Kisuke_Urahara tarafından 10/Ara/14 10:37 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

şimdi bu dediğinize göre tayyibin neresini kesiyoruz :)

bu arada hadisleri (eğer sahih olduğuna inanıyorsak, yeterli bilgi varsa) neden inkar ediyorsunuz ki? bu düpedüz deistliktir, Allah'a inanıp peygamberine inanmamak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

bu arada hadisleri (eğer sahih olduğuna inanıyorsak, yeterli bilgi varsa) neden inkar ediyorsunuz ki? bu düpedüz deistliktir, Allah'a inanıp peygamberine inanmamak.

oha mantığa bak. 

hadisleri reddeden, peygamberi mi reddetmiş oluyor?

bi kere "sünnet" nedir onu öğren. sünnet, bir şeye benzemektir. 

yani peygambere benzemektir. sen sakal bırakınca "sünnet" yapmış oluyorsun, benzetiyorsun yani. herkes benzetmek zorunda mı? 

insan tutarlı olacak ya reddecek ya da tamamını kabul edicek. o sahihmiş, bu zayıfmış yok öyle. sahih'in güçlü olduğunu nereden biliyorsun? belki zayıf olan doğrusudur, nerden biliyorsun?

Daniel-Koo tarafından 10/Ara/14 11:08 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

hadis inancına gelince =>
    gayb'den haber mi alıyoruz ki sahih olduğuna inanalım? ya da çoğunluk inandığı için mi inanalım?

-Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar. (enam 116)

Peygamber konusuna gelince =>

Kuran bize peygamberlerin hiçbirini ötekinden ayırmamamızı emretmiştir.

-Şöyle deyin: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız." (Bakara 136)

-Resul, Rabb'inden kendisine indirilene inanmıştır; müminler de. Hepsi; Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, resullerine inanmışlardır. Allah'ın resullerinden hiç birini ötekinden ayırmayız. Şöyle demişlerdir: "Dinledik, boyun eğdik. Affet bizi, ey Rabb'imiz. Dönüş yalnız sanadır." (Bakara 285)

Toplam Hit: 52049 Toplam Mesaj: 411