folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kisuke_Urahara
    Kisuke_Urahara's avatar
    Erkek
    Desiqner bunu yazdı

Ya hala kopyala yapıştır yapıyorsunuz arkadaş yeter ya.Hadisler ve Kur'an böyle yorumlanmaz diyoruz kara cahil gibi hala aynı hareketler.Müteşabih diyor adam manası açık değil her ayetin bir yorumlanma şekli var diyor ama adamların umrunda değil ne kadar hadis ve Ehli Sünnet düşmanı varsa onların sitelerinden kopyala yapıştır yapıyorlar.İlmin olmasını geçtim bu konu hakkında en ufak bir bilgin yok.Kur'an aklet diyor sizde bu akletmeyi ayetler üzerinde felsefe yapma, kendi kafana göre anlam çıkarma kendini haklı çıkarmak için eğmek bükmek yoluna çekiyorsunuz.Allah ıslat etsin.Burada akşama kadar anlatılsa yine de bu saçma uslupla yapıştımaya devam edeceksiniz.Peygamberi yok saymaya çalışan, etkisiz eleman haline getirmeye çalışanlar kendi açtıkları kuyulara gömülecekler.Deneyin göreceksiniz...

Ben diyorum hadi sizde söyleyin."Ben yanlışsam Allah'ım beni düzelt, onlar yanlışsa onları düzelt..." ve bu konu burada kapansın çünkü kimsenin birbirini ikna edebileceği bir durum yok.Çünkü Kur'an ve Hadis tartışmaları böyle yapılmaz.

İyide sana öğretilen yanlışsa hiç düşünmedin mi hemen kabul mü ettin?  Müteşabih kelimesi maalesef kapalı anlaşılmaz sadece allahın bileceği anlamında değildir Kuranda herşey açıktır o zaman burda bir çelişki olmaz mı?  Tabiki bazı kelimelerin anlamlarını bu zamana kadar gelen din düşmanları çarpıtmış olabilir Müteşabih gerçekte birden çok anlamı olan demektir ama anlamların hepside doğrudur.

Gelelim hadis ve Ehli Sünnet konusuna Peygamber hükümleri kendi koyamaz hükümler Kurandadır. Yani şöyle anlatayım sizin Hikmet dediğiniz şey aslında Kuranda geçen hüküm içeren ayetlerdir buna bir örnek şudur:

http://www.kuranmeali.org/17/isra_suresi/23.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx  İsra 23-39 arasına kadar okuyup bakabilirsiniz.

Bu kendine göre yorum yapmayı zaten zamanında çok yapmışlar hele ki hadisleri neden uydurmuşlar sanıyorsun hem birşeye iyi der hem kötü der işine geleni seçer oh ne güzel... Bunların düzeltilmesine yönelik yada Kuran ı anlamaya yönelik herhangi bir çalışma yapmayan ezberciler kısayoldan cennete gitmek isteyenler kendilerini yormasınlar söylenileni sorgulamadan alsınlar mantığa ters gelse de önemi yok...

Peygamberi yok saymak derken sen şu zamana kadar gelmiş diğer peygamberleri yok sayıyorsun o zaman?

Peygamberin yüzü suyu hürmetine yaratıldığımızı düşünen zihniyetten birşey beklemek zor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı

Ha birde Kur'an da bir ayetin çifti yoksa, kendini doğrulamıyorsa o ayeti yok sayabilir miyiz yani "Haşa".. Sapıklıktan başka bir şey değil şu duyduklarım.

Senin kadar lafı başka yerinden anlayan çirkef birine rastlamadım. Sana laf anlatmakla kendime zulmediyorum.

Ee bana müşriksin dedin. Hemde bizim gözümüz de müşriksin dedin.

:(  Üstüne çirkef desen ne olur. müşrik ettikten sonra.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kisuke_Urahara
    Kisuke_Urahara's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

Adam bana "sen bizim gözümüzde müşriksin" dedi ya la :D

Daha seninle bişey tartışmam attackatak. Görüşünün dışında olanı müşrik ilan ediyorsun. "Hemde kendi gözünde" ... Allah selamet versin sana. Ha birde Kur'an da bir ayetin çifti yoksa, kendini doğrulamıyorsa o ayeti yok sayabilir miyiz yani "Haşa".. Sapıklıktan başka bir şey değil şu duyduklarım.

Daniel-Koo teşekkür ederim anlayışın için hocam, tartışmaların kavgaya dönüşmesini istemiyorum, güzel güzel tartışmak iki tarafında bir birini anlaması için önemli bir etken.

Hikmet konusuna gelirsek, attackatak müridle özelden tartıştığımızda derlemiştim aynısnı sana da göndereyim bak.

Nisa-59 “İhtilaflı bir işin hükmünü Allah’tan  (Kur'an) ve Resulünden (Davranışları, Sünnet, Hadis vb.) anlayın!” 

Nisa-80 “Kim Peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur.” 

Haşr-7 “Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan da sakının.” 

Burada “Peygamber’e itaat” demek, Kuran ayetlerine itaat değildir. Eğer sadece “ayetler” olsa, hem Peygamber, hem de “Allah”ın aynı ayette olması anlamsız olur. 

Nisa-113 “Allah sana Kitab’ı ve hikmeti indirmiş ve sana bilmediğini öğretmiştir.” 

Bunun gibi çok ayet var. Kitap ve “hikmet” aynı şey olamaz. Aynı şey olsa, sadece “kitap” derdi. 

Konuyla ilgili diğer ayetlere de bakalım: 

Nahl-64 “İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın ve iman eden bir kavme de hidayet ve rahmet olsun diye bu Kitabı sana indirdik.” 

Nisa-65 “Aralarındaki anlaşmazlıkta seni hakem tayin edip, verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmedikçe, iman etmiş olmazlar.” 

Ahzab-36 “Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.” 

Araf-157 “O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.” 

Tevbe-29 Kendilerine kitap verilenlerden, Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah’ın ve Resulünün haram ettiği şeyi haram tanımayan ve hak dini (İslamiyet’i) din edinmeyen kimselerle; zelil bir halde kendi elleriyle (boyun eğerek) cizye verinceye kadar savaşın. 

Araf-158 “Allah’a ve ümmi nebi olan Resulüne iman edin!” 

Enfal-20 “Allah’a ve Resulüne itaat edin!” 

Ahzab-21 “Resulullahta sizin için (uyulması gereken) güzel örnekler vardır.” 

Feth-13 “Allah’a ve Resulüne inanmayan (kâfir olur) kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık.” 

Bekara-269 Allah, dilediğine hikmeti verir. Hikmet verilene de, çok hayır verilmiştir

Bekara-151 “Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik.” 

Birçok kişinin sabredip okuyacağını düşünmem ama okumanızda fayda var.

http://istekuran.net/2014/02/dinde-peygamberin-sunnetin-hadisin-yeri/

Kisuke_Urahara tarafından 11/Ara/14 16:23 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı

Ha birde Kur'an da bir ayetin çifti yoksa, kendini doğrulamıyorsa o ayeti yok sayabilir miyiz yani "Haşa".. Sapıklıktan başka bir şey değil şu duyduklarım.

Senin kadar lafı başka yerinden anlayan çirkef birine rastlamadım. Sana laf anlatmakla kendime zulmediyorum.

Ee bana müşriksin dedin. Hemde bizim gözümüz de müşriksin dedin.

:(  Üstüne çirkef desen ne olur. müşrik ettikten sonra.

-De ki: "Ben, Rabbimden bana açık-seçik ayetler gelince, sizin, Allah'ın berisinden yakardıklarınıza kulluk etmekten yasaklandım. Ben, âlemlerin Rabbi'ne teslim olmakla emrolundum." ( Mü'min 66)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

@mfatihbodur, 

Ayetlerimiz onlara açık-seçik parçalar halinde okunduğu zaman, bize ulaşmayı ummayanlar şöyle dediler: “Bundan başka bir Kur’an getir yahut bunu değiştir.” De ki: “Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum. Rabbime isyan edersem, büyük bir günün azabından korkuya düşerim.” Yunus, 15. 

Peygamber, sadece "vahyedilen"e uyduğunu Kurândan görebiliyoruz. Hal böyleyken "başka bir kaynağa" uyması ya da, "uyduğu şeyden" farklı "hükümler" veremez. 

Vermeye kalkarsa ne olur biliyor musun? 

Hakka, 44 45 46 47 ve 48'ci ayetlerde anlatılıyor ne olacağı: 

• 44. Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi,
    •  
    • 45. Andolsun ondan sağ elini koparırdık.
    •  
    • 46. Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik.
    •  
    • 47. Sizin hiçbiriniz ona siper de olamazdınız.
    •  
    • 48. Gerçek şu ki o, sakınanlar için tam bir uyarıcı ve düşündürücüdür.

O yüzden hala "ama hikmet :(" diyip durma. Onun da cevabını verdik. Umarım anlayabilmişsindir, yok anlamadım dersen, bir daha sana yazmayacağım. 

Daniel-Koo tarafından 11/Ara/14 16:33 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hocam hala yazdığın kabahat.. adam beyni çöpe atmış.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    Kisuke_Urahara bunu yazdı
    Desiqner bunu yazdı

Ya hala kopyala yapıştır yapıyorsunuz arkadaş yeter ya.Hadisler ve Kur'an böyle yorumlanmaz diyoruz kara cahil gibi hala aynı hareketler.Müteşabih diyor adam manası açık değil her ayetin bir yorumlanma şekli var diyor ama adamların umrunda değil ne kadar hadis ve Ehli Sünnet düşmanı varsa onların sitelerinden kopyala yapıştır yapıyorlar.İlmin olmasını geçtim bu konu hakkında en ufak bir bilgin yok.Kur'an aklet diyor sizde bu akletmeyi ayetler üzerinde felsefe yapma, kendi kafana göre anlam çıkarma kendini haklı çıkarmak için eğmek bükmek yoluna çekiyorsunuz.Allah ıslat etsin.Burada akşama kadar anlatılsa yine de bu saçma uslupla yapıştımaya devam edeceksiniz.Peygamberi yok saymaya çalışan, etkisiz eleman haline getirmeye çalışanlar kendi açtıkları kuyulara gömülecekler.Deneyin göreceksiniz...

Ben diyorum hadi sizde söyleyin."Ben yanlışsam Allah'ım beni düzelt, onlar yanlışsa onları düzelt..." ve bu konu burada kapansın çünkü kimsenin birbirini ikna edebileceği bir durum yok.Çünkü Kur'an ve Hadis tartışmaları böyle yapılmaz.

İyide sana öğretilen yanlışsa hiç düşünmedin mi hemen kabul mü ettin?  Müteşabih kelimesi maalesef kapalı anlaşılmaz sadece allahın bileceği anlamında değildir Kuranda herşey açıktır o zaman burda bir çelişki olmaz mı?  Tabiki bazı kelimelerin anlamlarını bu zamana kadar gelen din düşmanları çarpıtmış olabilir Müteşabih gerçekte birden çok anlamı olan demektir ama anlamların hepside doğrudur.

Gelelim hadis ve Ehli Sünnet konusuna Peygamber hükümleri kendi koyamaz hükümler Kurandadır. Yani şöyle anlatayım sizin Hikmet dediğiniz şey aslında Kuranda geçen hüküm içeren ayetlerdir buna bir örnek şudur:

http://www.kuranmeali.org/17/isra_suresi/23.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx  İsra 23-39 arasına kadar okuyup bakabilirsiniz.

Bu kendine göre yorum yapmayı zaten zamanında çok yapmışlar hele ki hadisleri neden uydurmuşlar sanıyorsun hem birşeye iyi der hem kötü der işine geleni seçer oh ne güzel... Bunların düzeltilmesine yönelik yada Kuran ı anlamaya yönelik herhangi bir çalışma yapmayan ezberciler kısayoldan cennete gitmek isteyenler kendilerini yormasınlar söylenileni sorgulamadan alsınlar mantığa ters gelse de önemi yok...

Peygamberi yok saymak derken sen şu zamana kadar gelmiş diğer peygamberleri yok sayıyorsun o zaman?

Peygamberin yüzü suyu hürmetine yaratıldığımızı düşünen zihniyetten birşey beklemek zor.

“Allah ve Resûlü bir işte hüküm verdiği zaman, erkek-kadın hiçbir mümin için kendi işlerinde seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve resûlüne karşı gelirse apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.” (Ahzab, 33/36)

Sana daha birşey yazmaya gerek yok.Hadisleri uydurmuşlar he he sen böyle kendini akıllı milleti salak yerine koymaya devam et kardeş.

Desiqner tarafından 11/Ara/14 17:02 tarihinde düzenlenmiştir

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

@attackatak, @Daniel-Koo

bende bilirdim sizin gibi ayetleri alıp masanın üstüne vurmayı ama an-la-mı-yor-lar !

yahu adam diyorki kuranında içierisinde de birbirine çelişkili gözüken ayetleri var ama:( diyor yahu çıldırmamak elde değil kuran zaten bir bütünlük içerisinde ele alındığında kendi içerisinde bir çelişki KESİNLİKLE söz konusu değilken senin birbirine çelişkili gösterdiğin durumlar neler ve kurandan kanıtın ne ?

niye hadislerden işinize geleni kabul edip gelmeyeni kabul etmiyorsunuz ?

hadis hadisle çelişir hadis kuranla çelişir hadis mantıkla çelişir ve bunun gene isterlerse yığınla örneğini verebiliriz ama beyimiz hala papağan gibi "hikmet"i kuranın dışında tarihsel uydurmalarla açıklıyor bunada kendince kurandan örnek gösteriyor, hikmeti açıklamışlar arkadaşlar tekrar benimde papağan gibi tekrarlamamın alemi yok,

peygambere en adi iftiraları atan kendi dönemlerinde siyasetlerine alet eten kültürün izlerini bugün peygambere isnat edip onlara bide kurana alet eden müşriklerin allahın dinine verdiği zararı ne bir ateist ne bir hristiyan ne bir yahudi verebilirdi tarih boyuncada bu hep böyle oldu, biraz o beyninizi çalıştırırsanız kuranın neden en çok bahsinin hep din adamlarından palavracılardan allah adına peygamber adına yalan uyduranlardan bahsettiğini anlarsınız, ama buna umudum yok,

peygamberin tüm ibadet şekli uyduğu ahlaki normlar ve yönetim biçimi sunnetullahtandır, ve emin olun artık bu uyduruk din artık ifşa oldukça kuranın nasıl bi kitap olduğu, allahın dininin nakil değil akıl dini olduğu yavaş yavaş tüm insanların zihninde sorgulama dürtülerini gıdıklayarak ortaya çıkacak,

cübbeli gibi artık mşürikliğin putperestliğin sembolü olmuş uyduruk dincilerin masallarını kimse artık yutmayacak, her ramazan ayı programlara mevsimlik işçi gibi çıkan arka fondaki ilahi eşliğinde salya sümük ağlayan soytarıların dini artık kimse tarafından siklenmeyecek,

ve kuranın mesajı içerdiği konular anlaşıldıkça benim gibi eski ateist/materyalist kafadakiler bile bu kitap gerçekten insan sözü olamaz diyeceklerdir,

son olarak bodur, sakın kişisel algılama hepimiz burda doğru bildiğimizi tartışıyoruz;

ama senin öğretmen olduğun eğitim sistemininde taa anasını avradını sikeyim, zaten bu yüzden millet olarak biz buyuz maalesefte inkar edemiyoruz ne bok olduğumuzu,

Zodiac tarafından 11/Ara/14 17:15 tarihinde düzenlenmiştir

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı

@mfatihbodur, 

Ayetlerimiz onlara açık-seçik parçalar halinde okunduğu zaman, bize ulaşmayı ummayanlar şöyle dediler: “Bundan başka bir Kur’an getir yahut bunu değiştir.” De ki: “Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum. Rabbime isyan edersem, büyük bir günün azabından korkuya düşerim.” Yunus, 15. 

Peygamber, sadece "vahyedilen"e uyduğunu Kurândan görebiliyoruz. Hal böyleyken "başka bir kaynağa" uyması ya da, "uyduğu şeyden" farklı "hükümler" veremez. 

Vermeye kalkarsa ne olur biliyor musun? 

Hakka, 44 45 46 47 ve 48'ci ayetlerde anlatılıyor ne olacağı: 

• 44. Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi,
    •  
    • 45. Andolsun ondan sağ elini koparırdık.
    •  
    • 46. Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik.
    •  
    • 47. Sizin hiçbiriniz ona siper de olamazdınız.
    •  
    • 48. Gerçek şu ki o, sakınanlar için tam bir uyarıcı ve düşündürücüdür.

O yüzden hala "ama hikmet :(" diyip durma. Onun da cevabını verdik. Umarım anlayabilmişsindir, yok anlamadım dersen, bir daha sana yazmayacağım. 

Hocam lafı nerden anliyorsunuz. Başka kaynaga gore hüküm veriyor dedim mi ? Peygamber kuranin en iyi uygulayıcısı ve en guzel ornek alınacak olandir. Bizde onun davranışlarını örnek alıyoruz. Neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum. Sözüm attackatak müride aslında. Onun gözünde müşrikmişim :)) 

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kisuke_Urahara
    Kisuke_Urahara's avatar
    Erkek
    Desiqner bunu yazdı
    Kisuke_Urahara bunu yazdı
    Desiqner bunu yazdı

“Allah ve Resûlü bir işte hüküm verdiği zaman, erkek-kadın hiçbir mümin için kendi işlerinde seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve resûlüne karşı gelirse apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.” (Ahzab, 33/36)

Sana daha birşey yazmaya gerek yok.Hadisleri uydurmuşlar he he sen böyle kendini akıllı milleti salak yerine koymaya devam et kardeş.

http://istekuran.net/2014/02/dinde-peygamberin-sunnetin-hadisin-yeri/

Bana göre sadece burada ve ifadesinin veya olmaması bile anlamlı ve konunun anlaşılmasına yardımcıdır.

Benim birşey eklememe gerek yok bunu oku eğer emin olmazsan dahada araştırabilirsin.

Toplam Hit: 52032 Toplam Mesaj: 411