folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı
    student bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı

şimdi bu dediğinize göre tayyibin neresini kesiyoruz :)

bu arada hadisleri (eğer sahih olduğuna inanıyorsak, yeterli bilgi varsa) neden inkar ediyorsunuz ki? bu düpedüz deistliktir, Allah'a inanıp peygamberine inanmamak.

oha mantığa bak. 

hadisleri reddeden, peygamberi mi reddetmiş oluyor?

bi kere "sünnet" nedir onu öğren. sünnet, bir şeye benzemektir. 

yani peygambere benzemektir. sen sakal bırakınca "sünnet" yapmış oluyorsun, benzetiyorsun yani. herkes benzetmek zorunda mı? 

insan tutarlı olacak ya da reddecek ya da tamamını kabul edicek. o sahihmiş, bu zayıfmış yok öyle. sahih'in güçlü olduğunu nereden biliyorsun? 

namazı Kuran'a göre mi Hz. Muhammed'e göre mi kılıyosun? 

tamamne reddetmen gerekmez, önceliğin Kuran olur, ona göre yaşarsın, anlayamadığın mevzu varsa hadisleri araştırırsın, 

hangisi sahih hangisi değil konusu da kolay değil tabi ama geçtiği kaynaklar, akla mantığa Kurana uygunluk kriteri koyabilirsin. mesela istanbulun fethi ile ilgili olan hadisin uydurma olduğunu düşünüyorum.

Hadisleri neden reddediyorsunuz(lar) peki? 

hadisler'in doğruluğu hiçbir zaman kanıtlanamaz. ortada bir din varken ben neden birbiri ile çelişen hadisleri "dini bir kaynak" olarak göreyim? ancak tarihi bilgidir onlar, hüküm koyamaz, İslam adına bir şey diyemez! dememeli. 

Bir hadise göre, peygamber: "ben kuran dışında hiçbir şeyi yasak etmedim" diyor. Bir hadise göre, peygamber: "Benim sözlerimi insanlara nakletmeyin. İleride Kurân ile karışır." diyor. 

Bir hadise göre peygamber: "Benim sözlerimi ileten bilmem ne kadar sevap kazanmıştır" diyor. Çelişkiye baksana? 

Şimdi hangisine zayıf ya da güçlü diyeceksin? Dayanak nedir? 

Ortada bir dinin kitabı var ve doğru. Onun dışında hangi söze iman edeyim ben?! 

Casiye, 6: "İşte bunlar, Allah’ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah’tan ve onun ayetlerinden sonra hangi söze inanıyorlar?!"

Hadislerin doğruluğunu sorugulam yöntemini  başkaları da Kuranı sorugulama yöntemi olarak kullanıyor .Hadisleri rivayet eden sahabe aynı zamanda  Kuranı Kerimi de ribayet etmiştir.Birbiri ile çelişiyor gibi gözüken ayetler de var.Nasıl o ayetlerin nüzul sebebinine , peygamberin ve sahaebnin nasıl anladığına bakarak ayetleri anlamaya çalışıyorsak, hasleri de o şekilde anlamaya çalışırız.

Peyamberimizin benim sözlerimi nakletmeyin dediği hadisi ben bilmiyorum , bildiğim sahabe Kuranı Kerimi yazarken ,bazen aynı sayfalara hadisleri de yazdıkları.İlk başlarda Peygamberimiz bu yüzden hadiselrin yazılmasını yasaklamış daha sonra izin vermiştir ki Peygamber efendimiz döneminde hadiselrin yazıldığına dair deliller mevcut.

Ortada bir din kitabı var.Ama bu din kitabı gökten kitap halinde tek seferde  inmemiştir. 23 senede peyder pey inmiş , Peygamber efendimiz sahabeye öğretmiş ve uygulanmıştır.Namzın nasıl kılındığından , orucun nasıl tutulduğuna , zekatın nasıl verildiğine kaadfr bütün uygulamalar Peygamber efendimizin uygulamasından öğrenilmiştir.Sahabe de hiç bi zaman sen sadece sana indirilen vahyi bize oku , gerisine karışma dememiştir.

Peygamber efendimiz sahabeye Kuranı  ve hikmeti  öğretmiştir. Sahabede herikisini bize rivayet etmiştir.Şimdibazıları işine gelmeyeni kabul etmemek için , hümanist olalımmantığı ile  Peygamber efendimizin ve sahabenin uygulamalarını yok sayarak sadece kendilerini kandırıyorlar.

Hadis meselesşkonusuna , bilmeyen boşu boşuna dalmasın , Yarım doktor candan , Yarım hoca  dinden eder.

Peygamber açıklayıcı falan değildir, vahiy neyse onu olduğu gibi okuyandır. 

Ayetlerde: "Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku." 

De ki: “Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum.... 

Daniel , bak arkadaşı daha Kuranda ne yazdığından haberin yok ,yukarıda arkadaşın da dediği gibi copy/paste ile burada laf yarışına giriyorsun.Din konusu laf edebiyatı yapılacak bi konu değildir.Bilmediğin konulara girme  

Nahl Suresi 44. ayet : (O peygamberleri) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur'an'ı indirdik.

Ayrıca sen Peygambere sadece Kuranı Kerim vahyedildi zannediyorsun.Peygamber tabi ki sadece kendisine vahyolunana uyuyor ,sahabeye öğretiyor ,ama sadece Kuranı Kerim değil.

Bakara Suresi 151. ayet : Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik. 

Sana tavsiyem bilmediğin konularda ahkam  kesme , din konusu , öyle bir kaç forumda okuyup , copy/paste yaparak tartışılacak bir konu değil.Biri sana senin hadisleri eleştirdiğin argümanlarla 2 ayet gösterip modmor edip dininden şüphe etmene sebep olur , ondan sonra mantığınla inandığın dinininden eksik bilgin yüzünden mantığınla soğursun ve dinden çıkarsın.

Tekrar ediyorum , Yarım doktor  candan , yarım hoca dinden eder. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Desiqner bunu yazdı

Daniel bu konuda hiçbir ilmin olmadığı sadece kopyala yapıştırcı olduğun belli bir nuzul sebebi diyoruz , iniş sıraları diyoruz ilim diyoruz.Sen kafana göre çalıp oynuyorsun.Allah selamet versin kardeşim.Kur'an ı en iyi anlayan ve uygulayan peygamberimizdi , sizin deyişizle haşa Postacı değildi sadece iletip kenara çekilsin.Bu kadar sallıyorsunuz , hadisleri kabul etmiyorsunuz, sünnetin ne olduğundan haberiniz yok Allah bilir namazınızı bile İmam-ı Azam'ın içtihadına göre kılıyorsunuz :) Sen bana bir kere nasıl ve neye göre namaz kıldığını anlat sonra konuşalım kardeşim :)

poff, size laf anlatmaya çalışanda suç. 

sizin mi ilminiz var peki? :( 

"açıklaman" kısmındaki kelimeyi iyi oku. hatta kelimeyi vereyim: "li tübeyyine"

araştır bakayım bu sizin "yalan-yanlış anladığınız" > "açıklamak" mıymış? :) eğer "ne o bayındır falan" diyip korkmadan izlerseniz, videoda atmıştım: https://www.facebook.com/video.php?v=847908495243759

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek

Benim bildiğim bilmediklerimi bilecek kadar dostum.Allah hepimize nasip etsin.

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Desiqner bunu yazdı

Benim bildiğim bilmediklerimi bilecek kadar dostum.Allah hepimize nasip etsin.

Benim de öyle. Fakat birçok konuda ayrılıyoruz. Ben doğruysam, sen inşallah yola gelirsin. Ben yanlışsam, inşallah ben. Kimseyi tekfir edecek halim yok, edemem de. Öyle biri algılamayın beni lütfen. Tekfircilik dine zarar verir. 

ne diyon?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    Desiqner bunu yazdı

Daniel bu konuda hiçbir ilmin olmadığı sadece kopyala yapıştırcı olduğun belli bir nuzul sebebi diyoruz , iniş sıraları diyoruz ilim diyoruz.Sen kafana göre çalıp oynuyorsun.Allah selamet versin kardeşim.Kur'an ı en iyi anlayan ve uygulayan peygamberimizdi , sizin deyişizle haşa Postacı değildi sadece iletip kenara çekilsin.Bu kadar sallıyorsunuz , hadisleri kabul etmiyorsunuz, sünnetin ne olduğundan haberiniz yok Allah bilir namazınızı bile İmam-ı Azam'ın içtihadına göre kılıyorsunuz :) Sen bana bir kere nasıl ve neye göre namaz kıldığını anlat sonra konuşalım kardeşim :)

sana ayet paylaştık. neye göre konuştuğumuzu yazdık.

varsa bi kanıtın, sen de koy ortaya.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    voddkafisne
    voddkafisne's avatar
    Erkek

küçük yaşta beyin yıkama kansız bu insanlar

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    Desiqner bunu yazdı

Kardeşim diyorumki ayetler sizin yaptığınız gibi yorumlanmaz.Herkes birsürü anlam çıkarır o zaman bir ayetten.

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    Desiqner bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    Desiqner bunu yazdı

Kardeşim diyorumki ayetler sizin yaptığınız gibi yorumlanmaz.Herkes birsürü anlam çıkarır o zaman bir ayetten.

Allah biz bu kitapta insanlar için her türlü örneği verdik diyor. Detaylandırarak açıkladık diyor.

sen neye dayanarak söylüyorsun?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    Desiqner bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    Desiqner bunu yazdı

emin ol kuran ayetlerinin %80'i her dile birebir olmasa bile aynı denklikte anlamlarla meallendirilebilir geri kalan ise arapçanın kendi yapısından dolayı kuranın kendi bütünlüğü içerisinde, bahsi edilen konu ne ise (astronomi,tarih,felsefe tıp vs) ona göre kendi içerisinde tefsir edilebilir,

örneğin zulkarneyn veya dabbetül arz gibi ucu son derece açık kıssalar için rivayetlere vs gerek yoktur zaten kurandaki amaçta budur bir çok olgu düşünmeye teşvik amaçlıdır, sana dini mitolojilerin hikayelerin oluşturduğu aktarımlardan tevsir çıkarman için açıklanan ayetler değildir,

yok canım arap dili ilminiz olmadan anlayamassınız kuranı demek için kanıtın ne ?

ozaman inandığın allah niye arapça bilenlere böyle bi ayrıcalık tanımış ? ki imana diretmekte en sert millet olarak arapları bulursun demişken kendi kitabında ?

hangi rivayetin hangi tarihlerde hangi olaylar çerçevesinde uydurulduğunu hiç mi araştırmassınız ?

hadisin sahihliğinin garantörü kim veya kimler? allahtan sözmü aldınız? kuranın koruyuculuğunun garantörünü kendi yazarı vermişken dini hikayelerin ve hadislerin muhkemliğini niye vermemiş? (tabi yahu mezheplere bölünmekte allahın rahmetiydi unuttuk)

ee ozaman niye benim ipime (kurana) tutunun bölünmeyin bunun dıışnda hiçbir delilsiz kuruntulara inanmayın diyor? nasıl bi allah anlayışınız var amk, bi dediği diğerini tutmayan bi allah,

sonuç olarak kuran dışı öğelere başvuranların tüm argümanları nereden tutarsanız tutun elde kalır, anlayana,

kuran dışında tüm kabul ettiğiniz değerler ışid ilede paralel götü yiyen varsa islam(!) adına cihad edebilir, yok etmiyorum diyorsan münafığın (ikiyüzlünün) dibisin,

peygamber sadece inen ayetlerin komutlarıyla robot gibi yaşayan, kuran dışında hiç bi yaşam tarzı,geçmişi olmayan kimseyle diyalog kurmayan insan elbette değildi, ki zaten sokrates,konfiçyüs vs gibi kendi el yazmaları elimize ulaşmamış sadece takipçilerinden fikirlerini öğrendiğimiz en büyük ahlakçı filozofların hadisleri (sözleri,deyişleri) günümüzde ama doğru ama yanlış olduğunun analizini yapmamızın mümkün olamayacağı kişiler varken peygamberin kuran dışında bir sözlü kültürünün olduğu zaten inkar edilemez,

fakat hristiyanlığın,israiliyatın,yerel kadim ortadoğu dinlerinin,budizmin,hinduizmin karman çorman olduğu ve büyük çoğunluğunununda gene bu toplumlardan çıkan hadis ve rivayet kültürünün getirdiği öğeler hiç bir zaman en anlaşılır kuran ayetinin bile açıklayıcısı/tefsiri olamaz,

kuranın en büyük düşmanı kendisininde tarifiyle ne hristiyanlar ne yahudiler ne materyalistler olmuştur en çok bahsi hep putperestlerden ve din adamlarından örnek verir, putperestliği ve şirki hala daha taş tahta heykellerle o kıt akıllarınca sınırlandılaranlar kuranı zaten hiç bi zaman anlamayacaklardır,

neyse amınakoyim bu kadar yazmama gerek yok herbiri için ayet var ayet modunda biri pek değilim yerime attackatak tekme tokat girer birazdan tüm delileriyle,

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek
    Zodiac bunu yazdı
    Desiqner bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    Desiqner bunu yazdı

emin ol kuran ayetlerinin %80'i her dile birebir olmasa bile aynı denklikte anlamlarla meallendirilebilir geri kalan ise arapçanın kendi yapısından dolayı kuranın kendi bütünlüğü içerisinde, bahsi edilen konu ne ise (astronomi,tarih,felsefe tıp vs) ona göre kendi içerisinde tefsir edilebilir,

örneğin zulkarneyn veya dabbetül arz gibi ucu son derece açık kıssalar için rivayetlere vs gerek yoktur zaten kurandaki amaçta budur bir çok olgu düşünmeye teşvik amaçlıdır, sana dini mitolojilerin hikayelerin oluşturduğu aktarımlardan tevsir çıkarman için açıklanan ayetler değildir,

yok canım arap dili ilminiz olmadan anlayamassınız kuranı demek için kanıtın ne ?

ozaman inandığın allah niye arapça bilenlere böyle bi ayrıcalık tanımış ? ki imana diretmekte en sert millet olarak arapları bulursun demişken kendi kitabında ?

hangi rivayetin hangi tarihlerde hangi olaylar çerçevesinde uydurulduğunu hiç mi araştırmassınız ?

hadisin sahihliğinin garantörü kim veya kimler? allahtan sözmü aldınız? kuranın koruyuculuğunun garantörünü kendi yazarı vermişken dini hikayelerin ve hadislerin muhkemliğini niye vermemiş? (tabi yahu mezheplere bölünmekte allahın rahmetiydi unuttuk)

ee ozaman niye benim ipime (kurana) tutunun bölünmeyin bunun dıışnda hiçbir delilsiz kuruntulara inanmayın diyor? nasıl bi allah anlayışınız var amk, bi dediği diğerini tutmayan bi allah,

sonuç olarak kuran dışı öğelere başvuranların tüm argümanları nereden tutarsanız tutun elde kalır, anlayana,

kuran dışında tüm kabul ettiğiniz değerler ışid ilede paralel götü yiyen varsa islam(!) adına cihad edebilir, yok etmiyorum diyorsan münafığın (ikiyüzlünün) dibisin,

peygamber sadece inen ayetlerin komutlarıyla robot gibi yaşayan, kuran dışında hiç bi yaşam tarzı,geçmişi olmayan kimseyle diyalog kurmayan insan elbette değildi, ki zaten sokrates,konfiçyüs vs gibi kendi el yazmaları elimize ulaşmamış sadece takipçilerinden fikirlerini öğrendiğimiz en büyük ahlakçı filozofların hadisleri (sözleri,deyişleri) günümüzde ama doğru ama yanlış olduğunun analizini yapmamızın mümkün olamayacağı kişiler varken peygamberin kuran dışında bir sözlü kültürünün olduğu zaten inkar edilemez,

fakat hristiyanlığın,israiliyatın,yerel kadim ortadoğu dinlerinin,budizmin,hinduizmin karman çorman olduğu ve büyük çoğunluğunununda gene bu toplumlardan çıkan hadis ve rivayet kültürünün getirdiği öğeler hiç bir zaman en anlaşılır kuran ayetinin bile açıklayıcısı/tefsiri olamaz,

kuranın en büyük düşmanı kendisininde tarifiyle ne hristiyanlar ne yahudiler ne materyalistler olmuştur en çok bahsi hep putperestlerden ve din adamlarından örnek verir, putperestliği ve şirki hala daha taş tahta heykellerle o kıt akıllarınca sınırlandılaranlar kuranı zaten hiç bi zaman anlamayacaklardır,

neyse amınakoyim bu kadar yazmama gerek yok herbiri için ayet var ayet modunda biri pek değilim yerime attackatak tekme tokat girer birazdan tüm delileriyle,

Herkes farklı anlam çıkarıyorsa ne anladım bu işten sadece belli bir zümrenin anlayacağı bir kitapsa nerde kaldı evrenselliği

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
Toplam Hit: 52108 Toplam Mesaj: 411