folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Erkek

İslam karşıtı önyargılı bazı arkadaşlar bence meseleyi baştan anlamamış. Adamlar 100 defa açıkladı ama herkes tabi duymak istediğini duyuyor.Bazı medyalar tarafındanda bu tarz zihniyetler kasitlı olarak halka aşılanıyor.  Bu zorunlu bir din dersi değil arkadaş; "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" dersi. Yani adam sana sınıfta zorla namaz kıl eğil yat kalk, veya beynine zorla hoppadanak alim vasfında tefsir bilgilerini enjekte etmiyor.  Din Kültürü ve temel ahlak üzerine bilgiler veriyor. ve şunu diyor.. Eğer Güçlü bir ülke olmak istiyorsan, Millet olarak diri olmak istiyorsan,vatanını seviyorsan, dış güçlere ,tehditlere, emperyalistlerin amaçlarını anlamak istiyorsan, Ortadoğudaki ve birgün senin ülkenede getirecekleri karmaşayı anlamak istiyorsan, Dünyada en şiddetli savaşların kökenine baktığımızda din olduğunu görüyorsak, ve sen  Dinin ne olduğunu ve Kültürünün de ne olduğunuda  bilmiyorsan, bütün bunlardan uzak kalıyorsan,uzak tutuluyorsan veya kulaktan dolma asparagas, spontan bilgilerle takılıyorsan Sen BASİT bir insansın. ve seninle dolu olan insanların oluşturduğu toplulukta Basit, ve kurduğun Devlette dünyaya gözünü kapatmış at gözlüğü takan basit insan öbekleri dir. Yani din kültürü ve ahlak bilgisi dersini öğrenip temiz bir ağızdan anlamalısın, ister Müslüman ol ister olma, vatanını millletini seven, korumak isteyen her  evlat için gerekli bir bilgidir. Kimse kimseyide zorla müslüman yapmıyor. her sakallıyı türbanlıyı öcü gören zihniyet, oyunları bırakmalı gerçek dünyayı görmeli, ve  kendini düzeltme zamanı gelmedimi artık ...Tüm islami Alemetlere şuursuzca yobaz yaftası yapıştırmak nereye kadar sürecek... Din kültürü dersindeki Din kelimesini gördüya, bazı kesimlerin kanları hemen kaynamaya başladı ...Dinsizsen eğer korkma arkadaş, çoçuğuna birçok dinsizlerin dersleri kitapta veriliyor zaten. bir din kültürü dersindende sana bir zarar olmaz, faydası olur! Fakat aşırı medya yine beyin yıkama müdülüne girdi : Fırsat bu fırsat ortalığı 56 ya vermeli..

ProBilisim tarafından 04/Ara/14 15:18 tarihinde düzenlenmiştir

Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    ProBilisim bunu yazdı

İslam karşıtı önyargılı bazı arkadaşlar bence meseleyi baştan anlamamış. Adamlar 100 defa açıkladı ama herkes tabi duymak istediğini duyuyor.Bazı medyalar tarafındanda bu tarz zihniyetler kasitlı olarak halka aşılanıyor.  Bu zorunlu bir din dersi değil arkadaş; "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" dersi. Yani adam sana sınıfta zorla namaz kıl eğil yat kalk, veya beynine zorla hoppadanak alim vasfında tefsir bilgilerini enjekte etmiyor.  Din Kültürü ve temel ahlak üzerine bilgiler veriyor. ve şunu diyor.. Eğer Güçlü bir ülke olmak istiyorsan, Millet olarak diri olmak istiyorsan,vatanını seviyorsan, dış güçlere ,tehditlere, emperyalistlerin amaçlarını anlamak istiyorsan, Ortadoğudaki ve birgün senin ülkenede getirecekleri karmaşayı anlamak istiyorsan, Dünyada en şiddetli savaşların kökenine baktığımızda din olduğunu görüyorsak, ve sen  Dinin ne olduğunu ve Kültürünün de ne olduğunuda  bilmiyorsan, bütün bunlardan uzak kalıyorsan,uzak tutuluyorsan veya kulaktan dolma asparagas, spontan bilgilerle takılıyorsan Sen BASİT bir insansın. ve seninle dolu olan insanların oluşturduğu toplulukta Basit, ve kurduğun Devlette dünyaya gözünü kapatmış at gözlüğü takan basit insan öbekleri dir. Yani din kültürü ve ahlak bilgisi dersini öğrenip temiz bir ağızdan anlamalısın, ister Müslüman ol ister olma, vatanını millletini seven, korumak isteyen her  evlat için gerekli bir bilgidir. Kimse kimseyide zorla müslüman yapmıyor. her sakallıyı türbanlıyı öcü gören zihniyet, oyunları bırakmalı gerçek dünyayı görmeli, ve  kendini düzeltme zamanı gelmedimi artık ...Tüm islami Alemetlere şuursuzca yobaz yaftası yapıştırmak nereye kadar sürecek... Din kültürü dersindeki Din kelimesini gördüya, bazı kesimlerin kanları hemen kaynamaya başladı ...Dinsizsen eğer korkma arkadaş, çoçuğuna birçok dinsizlerin dersleri kitapta veriliyor zaten. bir din kültürü dersindende sana bir zarar olmaz, faydası olur! Fakat aşırı medya yine beyin yıkama müdülüne girdi : Fırsat bu fırsat ortalığı 56 ya vermeli..

http://interaktiftest.com/6/din/1_unite.php

http://interaktiftest.com/4/din/1_unite.php

6. ve 4. sınıf örnekleri, ilk sorgulamada karşıma çıktı. İçeriğe bak bakalım kültür mü aşılanıyor, İslam mı aşılanıyor. Tüm ortaokul, lise yaşamı boyunca adında kültür geçen bir dersi alıpta kültürün tanımını yapamayan insanlar çıkıyor. Dinin kültürün neresinde olduğunu ve nasıl bir rolü bilmeden konuyu direk İslama bağlayanlar çıkıyor. Çünkü içerikte kültür ve ahlaktan çok İslam ahlakı öğretiliyor. Tek yönlü yetişen bu insanlar da senin basit insan tanımına giriyorlar. Çok yönlü olması için müfredatın değişip sizin bakış açınızdaki kıvama getirilmesi gerekiyor. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı
    rapidhacker550 bunu yazdı
    TorNaVida bunu yazdı
    TorNaVida bunu yazdı
    TorNaVida bunu yazdı

Iyi bi uygulama gercek islamiyeti ve muslumanligi tam anlamiyla ogrenen nesil hirsiz tecavuzcu yawsak serefsiz olmaz en azindan.

Dini ahlaki kuvvetli olanlar guvenilir ve saygili olur.

Simdi eminim aramizdaki ateist denen varliklar ve koministler ve tabiki muhalefetler musluman gorunupte hirsizlik yapanlardan ornekler vermeye baslicak :) Yazimin basinda dedigim gibi tekrar olarak belirtim sozde degil ozde muslumanlardan bahsedoyorum.

Arkadaşımız burada açık açık belirtmiş benim düşüncem dışındakileri boşverin önemli olan benim düşüncem.

Senin dinin höşgörü dini değil mi ? O zaman herkese karşı hoşgörülü her düşünceye karşı saygılı olman gerekmez mi ? 

Ha sana ol demiyorum şimdi ters tepki verirsin büyük ihtimal de örnek aldığın şahsiyet kim diye sorunca Hz.Muhammed (Sav) demiyor musun? Hz.Peygamberin ve Allah'ın yolundayım demiyor musun ?  O zaman bence onların yolundaysan herkesin düşüncesine saygılı olmalısın.

Ters bir cevap verebilirsin ama bu hiç önemli değil bu seviyeyi belirlemede bir kıstas olacaktır.

Saygılar.

Benim dinim hosgoru dini gayet mantikli ve seviyeli konusuyosun kesinlikle ters cevap vermem.

Uygulama kendi kanaatimce iyi bir uygulama kimine gore ters belli oluyo zaten. Dedigim gibi dinde zorlama yoktur isyer dunyada piser ister ahirette.

Uygulamayı beğenmene laf yok ancak kullanmış olduğun kelimeler ve kelimelerin oluşturmuş olduğu cümleler düşüncelerinle pek örtüşmediği kanaatindeyim."ateist denen varliklar ve koministler ve...... " 

Demişsin burada ateist ve kominist olarak hitap ettiğin kişileri insan dışı varlık olarak görerek aşağılamışsın.

Höşgörü dininde höşgörü görüşünde bunların olduğunu sanmıyorum.

Ne ateist ne kominist ne de başka bir düşünceye mensubum sadece olaya objektif olarak bakıyorum bilgine.

Bu sitede hasa ALLAH in oglu gibi nickler olursa dinime sacma sapan bilgiler denilirse dininizide devletinizide denilirse dogal olarat ateist denen varliklar deyip benimde karsi tarafi empati yapmaya zorlamam hosgorusuz oldugum anlamina gelmez.

Bugüne kadar okullarda verilen etrafta herkese öğretilen Hz.Muhammed,Allah ve Kur'an-ı Kerim'in oluşturmuş olduğu mükemmel hatasız ve kusursuz üçlemeden ayrıca İslam dininin Dört dörtlük çizgisinden kaymış olmuyor musun ?

Şimdi ben zaten her şeyini 4 4 lük yaşamıyorum.Öyle yaşayamayız gibi diyebilirsin ancak.Bu kodar kolay kestirip atmamalısın benim düşünceme göre.

Sende burda islamiyetin 4 4 luk cizgisi deyip beni sikistirmaya kendice sorularla sindirmeye calisiyosun.

Ateist denen varliklar dedim sana gore yanlis olabilir ve hatta islami cizgiye gorede yanlis olabilir.

Islami cizginin 4 4 luk olduguni dusuyosunda hasa ALLAH in oglu gibi nicki sacma sapan inanci neden sorgulamiyosun ?

Neden benim tek kelime me bu kadar takili kaldin.

Sayginin ahlakin islamiyetle alaksi yok dryipte gerizekali bagnaz cahil diyenleri sorgulamamanin nedeno nedir?

Kimilerine laf anlatabilirsin kimilerine anlatamassın,ben senin anlaycağın kişi sandım.Sıkıntı yok.

Kimseyi sorgulama gibi bir eylem gerçekleştirme niyetim yoktu.Sorgulama kısmı sadece mesai saatlerinde olağan şeylerdir.Burada amacım sadece münazara etmekti.

Zaman ayırdığın için teşekkürler yine de.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    ProBilisim bunu yazdı

Bu konularla mı ülkeyi kurtarıyoruz? 

Şimdi bu konuları öğrenmediğimiz zaman basit ot gibi bir insan mı oluyoruz?

Bir tek konu var diye o da "Kur'an ve Kutsal Kitaplar" konusu diye bütün dinlere eşit mesafeli yaklaşarak mı anlatıyor şimdi?

Kitapların içindeki hadis ve okuma parçaları da cabası.

Vatan millet ayağını insanları kandırmaktan bıkmadınız mı?

Bizim din ile bi alıp veremediğimiz yok. Düşmanlık yapmıyoruz burda.

Bak bunlar 4. sınıf konuları. Yani ortalama 11 yaşındaki çocuklara öğretilen şeyler. Bu çocuğun bir seçim yapabilmesi için yeterince akli dengesi olabilir mi? Kendinde olabilir mi? Tabi ki de hayır.

Sen bu çocuğa seçim yaptırmadan din seçtiriyorsun ve üstüne o din hakında eğitim vermeye başlıyorsun. Dogmalarını dayatıyorsun. Bu da o çocuğun temel haklarına aykırı.

Kaldı ki din dersiyle vatana millete hayırlı olacak nesil yetiştirmek yerine fen dersini baz alarak yapılsaydı bazı şeyler şu anda marsa füze yollayan abd değil biz olurduk. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

Fen bilgisi dersinden kaldırılan üreme başlıklı konuya gelmek ister misini sevgili gerçek müslüman arkadaşlarım.

O çocuğa sen mi anlatıcaksın pipini hatunn bilmem neresine sokarsan hamile kalır diye?

yada sen mi diyeceksin erkek üreme organından çıkan meninlerin kadın üreme organından girerek yumurtalıklara yerleşmesinden kaynaklanan bir durumla kadın rahminde oluşum başlar diye?

yoksa leylekler getirdi seni diyip geçiştirecek misin? Belkide sadece susacaksın. Çünkü günah. Haram. 

Sizin aklınıza sokayım ben. 

dinsiz olmak ahlaksız olmak değildir. 

Küçük bi örnek: Camiden çıkan amcaların yere türkürmesi. Ben onların dinini imanını sikeyim. Çevreye doğaya saygısı olmayan adamın ne karşısındakine ne kendisine saygısı olur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    OdiN bunu yazdı

Fen bilgisi dersinden kaldırılan üreme başlıklı konuya gelmek ister misini sevgili gerçek müslüman arkadaşlarım.

O çocuğa sen mi anlatıcaksın pipini hatunn bilmem neresine sokarsan hamile kalır diye?

yada sen mi diyeceksin erkek üreme organından çıkan meninlerin kadın üreme organından girerek yumurtalıklara yerleşmesinden kaynaklanan bir durumla kadın rahminde oluşum başlar diye?

yoksa leylekler getirdi seni diyip geçiştirecek misin? Belkide sadece susacaksın. Çünkü günah. Haram. 

Küçük bi örnek: Camiden çıkan amcaların yere türkürmesi. Ben onların dinini imanını sikeyim. Çevreye doğaya saygısı olmayan adamın ne karşısındakine ne kendisine saygısı olur.

Sokulacak akki olmuyan klasik bir adam. O yuzden bende senin aklina sokim diyemiyorum.

Ibn i sina piri reis endulusler bence bunlarada bakilmali bunlarda muslumandi ve avrupa bunlardan aldigi bilgiler uzerine gelismistir.

ibn i sinanin eserleri 17 18 yuzyila jadar unilerde ders olarak okutuluyordu tipin altyapisini olustiran sahis.

Benim bahsettigim olay bu gercek muslumanligi ablamak ve uygulamak budur.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Erkek
    Slothere bunu yazdı
    ProBilisim bunu yazdı

http://interaktiftest.com/6/din/1_unite.php

http://interaktiftest.com/4/din/1_unite.php

6. ve 4. sınıf örnekleri, ilk sorgulamada karşıma çıktı. İçeriğe bak bakalım kültür mü aşılanıyor, İslam mı aşılanıyor. Tüm ortaokul, lise yaşamı boyunca adında kültür geçen bir dersi alıpta kültürün tanımını yapamayan insanlar çıkıyor. Dinin kültürün neresinde olduğunu ve nasıl bir rolü bilmeden konuyu direk İslama bağlayanlar çıkıyor. Çünkü içerikte kültür ve ahlaktan çok İslam ahlakı öğretiliyor. Tek yönlü yetişen bu insanlar da senin basit insan tanımına giriyorlar. Çok yönlü olması için müfredatın değişip sizin bakış açınızdaki kıvama getirilmesi gerekiyor. 

Yahu, islam ahlaki öğretilmesinden sanırım rahatsızsın, dinsizsen eğer bunu anlayabiliyorum. Aslında bahsettiğin kadar sadece islam ahlakı üzerinede kurulu değil dersler.  Velevki direkmen islamiyet aşılanıyor farzedelim,  Türkiyede çoçuğuna islam yerine, yahudilik aşılamayımı  tercih etmeliyiz. veya Sen çoçuğunu bir müddet sonra istersen ateist yap. dinsiz olsun çıksın, Buna kim ne karışabilir. Veryansın etmenize bukadar gerek varmı...Neden hiç iyi taraflarını görmüyorsunuz, Bütün dünya birbirini sömürmek istiyorken ve bütün kategorilerin kökenini dinsel toplumlaşmaya çıkıyor iken, neden çoçuğunun 3-5 bilgiden mahrum kalmasına sebeb oluyorsun. Gözünü çevir ortadoğuya bir bak, Yahu sen çoçuğu bırak ülken vatanın elden gidecek tehlikede... ve Bu şekilde  dinden habersiz bak İslamiyet demiyorum, Dinden habersiz hiçbir bilgisi olmayan çoçuklarla bu ülke bir bok olabilirmi... Malesef olamaz! Dış devletlere bir bak, Dünyada yaşıyorsun değilmi ? ohalde bir bak incele, savunduğun en modern medeni ülkelerin bile ilkokullarında din dersi var güzel kardeşim,yahudiyse yahudi hritiyansa hristiyan, orda sana yahudilikten çok islami bilgileri öğretmiyorlar . Bir Avanak olarak müslüman kalmış sanırım ortada. Sebebide anlatmaya gerek varmı durum ortada... Farklı kafalar demeyeceğim anlaşamayan AŞIRIYA KAÇAN UÇ KAFALAR.. öğretmenler eşliğinde kilise ziyaret gezileri dahi mevcut. Araştır. Gözlerini aç artık... Birde diyeceğim bu kadar korkmayın abicim. kimse kimseyi zorla müslüman yapmıyor. Çoçuğun okuldan gelince bi zahmet 25 dakika ayır, bunların hepsi yalan de. bu din şöyledir şu din böyledir de. Sen anlat. Yeterki anlat öğrensin  çoçuk...  Fakat vatan nasıl satılır islam nasıl parçalanır Müslüman lar nasıl yobaz yaftalanır diye anlatmayacaksın umarım... kafasında bu ülkeye yarar bişeler oluşsun...birlik olalım dileğimiz bu...

ProBilisim tarafından 04/Ara/14 15:59 tarihinde düzenlenmiştir

Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Webci58
    Webci58's avatar
    Erkek

Ağaç yaş iken eğilir. Bizim geleceğimizdir "Müslüman" gençler. Müslüman diyince her Allah diyen, başını kapatan değil tabii ki.

Saygı kavramınında henüz algılanamamış olmasıda ayrıca üzücü bir durum.

Frontend Dev.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek

Siz neden bahsediyorsunuz gençler?

Daha kuran'ı açıp bir kere içinde ne yazıyor diye okumamış adam müslümanım diye geziyor, atalarından öğrendiği saçma sapan dinle alakası olmayan bilgileri başkalarına satıyor.

Din kültürü dersinde, Hz. Muhammedin hayatı, islamın kuralları hatta sure ezberletiyorlardı ag. Lan amına koduğum hani nerde din kültürü? Bana hiç insanlık tarihinde gelmiş geçmiş dinleri öğretmedin. Ben bu coğrafyada yaşıyorken, İskandinav'da, Çin'de insanlar neye nasıl inanıyorlardı hiç öğretmedin bana? Ben bu kültürü almadım ki bana hiç fırsat vermedin. Şunu anlamıyorum dersin adı Din Kültürü anasını satim, derse gelen imam, lan tamam müslüman olmasın demiyorum da, din bilgisine sahip olsun.

Dentist arkadaş çok güzel yazmış tebrik ediyorum.

Bir zamanlar ben de müslümandım ama körü körüne. Müslüman olunca ya da olduğunu sanınca o diğer insanları alçak görme, sanki diğer insanlardan daha ahlaklı olduğunu sanma duygusunu çok iyi biliyorum. Senin inandığın değerlere neden başka insanlar inanmıyor diye içten içe delirdiğini çok iyi biliyorum. Ben bu duygularımı kırdım, bana öğretilenleri kafamda sıfırladım, kendim okuyorum öğreniyorum. Kendi doğrularımı oluşturuyorum. Yazılacak çok şey var da neyse.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı
    OdiN bunu yazdı

Sokulacak akki olmuyan klasik bir adam. O yuzden bende senin aklina sokim diyemiyorum.

Ibn i sina piri reis endulusler bence bunlarada bakilmali bunlarda muslumandi ve avrupa bunlardan aldigi bilgiler uzerine gelismistir.

ibn i sinanin eserleri 17 18 yuzyila jadar unilerde ders olarak okutuluyordu tipin altyapisini olustiran sahis.

Benim bahsettigim olay bu gercek muslumanligi ablamak ve uygulamak budur.

İbni sina 21 Haziran 1037 yılında öldü.

Piri reis 1554 yılında öldü

Endülüs Emevi devleti 1031 yılında tarihe gömüldü.

Biruni 1061 yılında öldü.

Benim sorum şu olacak; biraz konu dışı ama merak ettim değindiğin için hocam.

Müslüman bilim adamları bu devirlerde güzel işler yapıp bilimin önünü açtı, hatta avrupaya referans oldular. Peki sonrasında biz neden bilim alanında kendimizi geliştirmeye devam edemedik?

Senin dediğin gerçek müslümanlar bunlarsa aradaki koca 1000 yılda ne oldu ne bitti?

Zamanının yobaz avrupası gidip diğer dine mensup bilim adamlarının çalışmalarını geliştirdi büyüttü veya kendi çalışmalarını geliştirdi sonuçta önlerini açtılar. 

Peki biz neden matbaayı alırken bile "şeytan icatı" dedik?

Bu mantalite kültürün hangi kısmında yer buluyor?

Neden avrupalaıların bilim ve sosyal alanında ilerlemelerini inceleyip kendi yolumuzu açabilecekken birileri bize "batı yalakası" diyor?

Bu durumda "batı yalakası" diyen adama "geri kafalı yobaz müslüman" dememiz hakkımız olmuyor mu?

Toplam Hit: 52075 Toplam Mesaj: 411