folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı

Daniel-Koo hocam dur şimdi ben bi kaç soru sorayım :) inançlarında dürüst iseler, düşünürler...

kendi namazlarınıza HAK dediniz. peygamberin SÜNNETine göre namaz kılıyoruz dediniz. Doğru mudur?

1-) öyleyse namazda niye peygambere selam gönderiyorsunuz? peygamber kendine selam mı gönderiyordu namazında? (ayrıca Kuran'a göre mescitler de Allah'dan başkasını anmak yasaktır.)

2-) bugün 4 mezhep'e de hak demişsiniz. ama namazlarınız arasında fark var? siz de kaç tane GERÇEK var? (abdesti saymıyorum bile)

3-) hatta bu hak dediğiniz mezheplerde birbirinizin arkasında namaza bile durmuyorsunuz. amacınız ne? kimden çekinip korkuyorsunuz? ( bilmeyenler için sunniler, şii imamın arkasında namaz kılmam derler)

Gerçek ve eskimez din Kuran'da apaçık dururken baatılın peşinden koşmak niye... Allah hidayet etsin sizlere...

Ah cahil kardeşim benim şiilik ne zaman hak mezhep olmuş ? Hak mezhep diye söylenen mezhepler Hanefi, Hanbeli, Şafii, Maliki'dir :)
    Şia denen topluluk Hz.Ömer'e , Hz.Ebubekir'e , Peygamberimizin tertemiz eşi Hz.Aişe'ye neler diyor git bir araştır bakalım.

Ayrıca mezhep imamları namazda ve diğer ibadetlerde olsun biri peygamberimizin bir uygulamasını alırken , diğeri başka bir uygulamayı almışlar.Onlar sahih kaynaklara bakarak böyle yapmışlar.Şuan seninde onlardan farkın yok sonuçta sende kendi yorumlarını yapıyor kendine göre bir mezhep oluşturuyorsun :) Bu konuyu iyice derinlemesine okumadan etmeden böyle internette duyduğun soruları sorarsan daha çok böyle cevaplar alırsın.Sana bu konularda sana faydalı eserler tavsiye edebilirim.Birşeyi bilmemek ayıp değil.Okur öğrenirsin.Bizde okuyoruz bilmediğimizi öğrenmeye uğraşıyoruz.Mesele bilmediğini bilmemek.Bu daha fena kardeşim.

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

off designer, sürekli bi alimler yanılıyor mu bilmem ne havasındasın... şuna benzetiyorum durumunu...

http://www.youtube.com/watch?v=SVoFBvSyMfY

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    Desiqner bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı

Daniel-Koo hocam dur şimdi ben bi kaç soru sorayım :) inançlarında dürüst iseler, düşünürler...

kendi namazlarınıza HAK dediniz. peygamberin SÜNNETine göre namaz kılıyoruz dediniz. Doğru mudur?

1-) öyleyse namazda niye peygambere selam gönderiyorsunuz? peygamber kendine selam mı gönderiyordu namazında? (ayrıca Kuran'a göre mescitler de Allah'dan başkasını anmak yasaktır.)

2-) bugün 4 mezhep'e de hak demişsiniz. ama namazlarınız arasında fark var? siz de kaç tane GERÇEK var? (abdesti saymıyorum bile)

3-) hatta bu hak dediğiniz mezheplerde birbirinizin arkasında namaza bile durmuyorsunuz. amacınız ne? kimden çekinip korkuyorsunuz? ( bilmeyenler için sunniler, şii imamın arkasında namaz kılmam derler)

Gerçek ve eskimez din Kuran'da apaçık dururken baatılın peşinden koşmak niye... Allah hidayet etsin sizlere...

Ah cahil kardeşim benim şiilik ne zaman hak mezhep olmuş ? Hak mezhep diye söylenen mezhepler Hanefi, Hanbeli, Şafii, Maliki'dir :)
    Şia denen topluluk Hz.Ömer'e , Hz.Ebubekir'e , Peygamberimizin tertemiz eşi Hz.Aişe'ye neler diyor git bir araştır bakalım.

Ayrıca mezhep imamları namazda ve diğer ibadetlerde olsun biri peygamberimizin bir uygulamasını alırken , diğeri başka bir uygulamayı almışlar.Onlar sahih kaynaklara bakarak böyle yapmışlar.Şuan seninde onlardan farkın yok sonuçta sende kendi yorumlarını yapıyor kendine göre bir mezhep oluşturuyorsun :) Bu konuyu iyice derinlemesine okumadan etmeden böyle internette duyduğun soruları sorarsan daha çok böyle cevaplar alırsın.Sana bu konularda sana faydalı eserler tavsiye edebilirim.Birşeyi bilmemek ayıp değil.Okur öğrenirsin.Bizde okuyoruz bilmediğimizi öğrenmeye uğraşıyoruz.Mesele bilmediğini bilmemek.Bu daha fena kardeşim.

Bu dinin Kuran'dan başka kaynağa ihtiyacı yok. Senin bahsettiğin alimler eğer seni Allah'ın karşısında kurtaracaksa buyur iman etmeye devam et.

Ben dinimi Kuran'dan öğrendim. Mezhepler konusuda uzman değilim. Yalnız sorularımda da ciddiyim.bak tekrar soruyorum. biliyorsan cevapla biz de öğrenelim =>

3-) hatta bu hak dediğiniz mezheplerde birbirinizin arkasında namaza bile durmuyorsunuz. amacınız ne? kimden çekinip korkuyorsunuz? ( bilmeyenler için bir çok sunni, ŞAFİİ imamın arkasında namaz kılmam derler. örnek vermek gerekirse ŞAFİİ köpeğe ellerse abdest bozulur. Sunni'de bozulmaz. Bu durumda imam eğer köpeğe ellemişse, sunninin namazı kabul olmayabilir. Çünkü sunni inancına göre imama uyulur.)

attackatak tarafından 11/Ara/14 10:11 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Adam bana "sen bizim gözümüzde müşriksin" dedi ya la :D

Daha seninle bişey tartışmam attackatak. Görüşünün dışında olanı müşrik ilan ediyorsun. "Hemde kendi gözünde" ... Allah selamet versin sana. Ha birde Kur'an da bir ayetin çifti yoksa, kendini doğrulamıyorsa o ayeti yok sayabilir miyiz yani "Haşa".. Sapıklıktan başka bir şey değil şu duyduklarım.

Daniel-Koo teşekkür ederim anlayışın için hocam, tartışmaların kavgaya dönüşmesini istemiyorum, güzel güzel tartışmak iki tarafında bir birini anlaması için önemli bir etken.

Hikmet konusuna gelirsek, attackatak müridle özelden tartıştığımızda derlemiştim aynısnı sana da göndereyim bak.

Nisa-59 “İhtilaflı bir işin hükmünü Allah’tan  (Kur'an) ve Resulünden (Davranışları, Sünnet, Hadis vb.) anlayın!” 

Nisa-80 “Kim Peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur.” 

Haşr-7 “Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan da sakının.” 

Burada “Peygamber’e itaat” demek, Kuran ayetlerine itaat değildir. Eğer sadece “ayetler” olsa, hem Peygamber, hem de “Allah”ın aynı ayette olması anlamsız olur. 

Nisa-113 “Allah sana Kitab’ı ve hikmeti indirmiş ve sana bilmediğini öğretmiştir.” 

Bunun gibi çok ayet var. Kitap ve “hikmet” aynı şey olamaz. Aynı şey olsa, sadece “kitap” derdi. 

Konuyla ilgili diğer ayetlere de bakalım: 

Nahl-64 “İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın ve iman eden bir kavme de hidayet ve rahmet olsun diye bu Kitabı sana indirdik.” 

Nisa-65 “Aralarındaki anlaşmazlıkta seni hakem tayin edip, verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmedikçe, iman etmiş olmazlar.” 

Ahzab-36 “Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.” 

Araf-157 “O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.” 

Tevbe-29 Kendilerine kitap verilenlerden, Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah’ın ve Resulünün haram ettiği şeyi haram tanımayan ve hak dini (İslamiyet’i) din edinmeyen kimselerle; zelil bir halde kendi elleriyle (boyun eğerek) cizye verinceye kadar savaşın. 

Araf-158 “Allah’a ve ümmi nebi olan Resulüne iman edin!” 

Enfal-20 “Allah’a ve Resulüne itaat edin!” 

Ahzab-21 “Resulullahta sizin için (uyulması gereken) güzel örnekler vardır.” 

Feth-13 “Allah’a ve Resulüne inanmayan (kâfir olur) kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık.” 

Bekara-269 Allah, dilediğine hikmeti verir. Hikmet verilene de, çok hayır verilmiştir

Bekara-151 “Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik.” 

mfatihbodur tarafından 11/Ara/14 14:25 tarihinde düzenlenmiştir

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı
    student bunu yazdı
    Zodiac bunu yazdı
    beyaban bunu yazdı

Herkes farklı anlam çıkarıyorsa ne anladım bu işten sadece belli bir zümrenin anlayacağı bir kitapsa nerde kaldı evrenselliği

biz nediyoruz peki ironimi yaptın anlamadım :)

Herkes farklı anlam çıkarmasın , kafasınagöre yorum yapmasın diye  Peygamber gönderildi ve 23 sene de peyder pey indirildi ve uygulandı.Bazı arkadaşlar Kuran bize yeter , hadislere ne gerek var mantığı ile mesajlar yazıyorlar, acaba   ALLAH (CC) dan daha mı iyi biliyorlar.ALLAH  , Kuranı Kerimde  Peygambere  '' Kitabı ve Hikmeti  verdik '' diyor , dahası  size Kiatbı ve Hikmeti öğretiyor  '' diyor , ama bu arkadaşlar ,  Haşa ALLAH (CC)  dan daha iyi biliyorlar ya , yok canım  Kuran yeter , hadislere gerek yok mantığı ile mesaj yazıyorlar.

Siz ister kabul , isterseniz kabul etmeyin , HZ .Muhammed ( sas) me  Kuranı Kerim ve Hikmet verildi , Peygamberimiz Kuranı ve Hikmeti sahabeye öğretti , sahabe de bunları sonraki nesillere  öğretti.Müslümanlar Peygamberlerinden ve sahabeden bu şekilde dinlerini öğrendiler ve sonraki nesillere aktardılar.

Bakara Suresi 151. ayet : Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik. 

A-i İmran  164. AYET :Andolsun, Allah, mü'minlere kendi içlerinden; onlara âyetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitab ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.

Zorunlu din dersi konusunun da  hadis düşmanlığına ve malesef bu düşmanlığı yapanların farkına varmadan Kuran da yazanlara da düşmanlık yapmalarına kadar uzaması da ayrı bi facia.Tabi belki de nedendin dersinin gerekli olduğunu anlamamıza da faydası olur.

Din gibi bir konu laf edebiyatı yapılacak , ideolojik tartışmalara çekilecek bi konu değildir.Konuyu iyi bilmeyenler farkında olmadan dinelrine (İslama değil ) ,kendi imalarına zarar veriyorlar, hatta başkalarının da imanları , inançları hakkında olmsuz etki de bulunuyoırlar farkında değiller. 

Müslimanlar  Kuranı Keirme ve Peygambere uymakla mükelleftir. Kuranı ve Peygamberi kendine uydurmakla değil.Günümzüğ şartları değişti , amann daha hümanist olmamaız lazım diye ayetlerin  ve hadislerin anlamları ile  oynamak dini tahrif etmektir.Herkes bildiği konuda konuşsa , bilmediğini sorup öğrense bu hepimiz için daha faydalı olur.

Hikmet, Kurândadır kanka. Bil istedim.

Hikmet diyince buhari falan mı anlıyonuz :D gkljdfl

O zaman Bakara, 53'deki "Furkan" ney? Siyer mi? sdlfjkhfjlsfkgdf

Bak Daniel , önce okuduğunu anla ondan sonra konuşalım. Kuran apaçık deyip , Peygamberin  açıklamsına gerek yok edebiyatı yapıp , daha sonra işinize  gelmeyen ayetleri eğibükmeye çalışmanız , sizin zaten anlamak için değilde , saptırmak için tartıştığınızı gösteriyor.

Aklın sıra  dalga geçerek cevap verememeni saklıyorsun ya , bu froumdakileri resmen salakyerine koyarak hakaret ediyorsun..

Ama kimse yemiyor..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

beyler çok güzel tartışıyorsunuz araya girip bir soru da ben sorayım.

http://www.youtube.com/watch?v=GEaiOQcPgcc

şimdi bu vidyoda sidik içildiği için cehennemin yakmayacağı iddia ediliyor. ne düşünüyorsunuz bu konuda? çocuğunuza din eğitimi veren biri mesela 7 yaşındaki bebeye peygamber idrarı, kanı içmenin faydalarını falan anlatsa nasıl olur :D

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

Ha birde Kur'an da bir ayetin çifti yoksa, kendini doğrulamıyorsa o ayeti yok sayabilir miyiz yani "Haşa".. Sapıklıktan başka bir şey değil şu duyduklarım.

Senin kadar lafı başka yerinden anlayan çirkef birine rastlamadım. Sana laf anlatmakla kendime zulmediyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek

şu küfür yüzünden banlanıcaksam banlanayım. tbtnin ayıbı olur.

çıkarlarınız için vazgeçtiğiniz insanlığınızı varoluş sebeplerinizle üst üste koyup sikeyim ben sizin. şöyle uygulamalar hakkında olumlu yorum yapanlara inanç değerlerinden akıl fikir diliyorum. içinde yaşarken nasıl bir bok çukuru olduğunun bilincindeydim ama yurt dışından daha iyi görüyorum nasıl bir durumda olduğunu ülkenin.

tek derdim o doğusuyla batısıyla beğendiğim ancak üzeri bok bir zihniyetle örtülmüş topraklardan ailemi de çekip kurtarmak. lise yıllarımdan beri sürdürdüğüm aktivistliğin sonudur bu. doğduğum topraklardan utanıyorsam, o hale getirenler utansın. bokunuzda boğulun.

Toplam Hit: 52101 Toplam Mesaj: 411