Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi
-
ne zaman din ile ilgili bir konu açılsa, inananlardan çok inanmayanlar yazıp çiziyor.
size giren çıkan yok niye bu kadar muhalefet oluyosunuz, din dersi istemeyen çocuğunu istediği yerde okutur.
-
Akıllı insan, her zor durumu lehine çevirmesini bilen insandır.
Öğretmen olarak bundan hiç rahatsız değilim.
1. sınıfa gelmiş öğrencilerime adam gibi, mantığıyla, safsatalardan ve sömürüden uzak, yalan dolan ve hikaye yazmadan din eğitimi veririm.
Çok ta güzel olur...
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
ne zaman din ile ilgili bir konu açılsa, inananlardan çok inanmayanlar yazıp çiziyor.
size giren çıkan yok niye bu kadar muhalefet oluyosunuz, din dersi istemeyen çocuğunu istediği yerde okutur.
nasıl istediği yerde okutacak ? zenginmi herkes
-
Toplumumuz ne kadar yozlaşmış ne kadar din düşmanı var yahu :/ şu hale bak çocuğa din dersi veriliyor diye tantana yapıyor millet yazık lan. vallahi yazık.
-
kafalarına at gözlüğü takılmış bir nesil yetiştirmek istiyolar.
Ayrıca insanın aklı uçkurunda olunca bırak kızlı erkekli kalmayı okumayı, aynı anadan kız erkek kardeş çıkmasına bile karşı çıkacaklar
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
Çocuğunun beynini hoşafa çevirecekler ve ses çıkarmayacaksın çok normal değil mi!
Din dersi istemeyen çocuğunu başka yerde okutur da ne demek! Her vatandaş senin gibi zengin değil. Çocuğunun düzgün eğitim almasını akılcı düşünmeyi öğrenmesini isteyen bir ailenin suçu ne?
Harbiden faşistsiniz, ana babalarına diş geçiremediniz çocuklara saldırıyorsunuz.
Neydiniz ne oldunuz:
-Pikap kasalarında geldiniz şimdi mercedesleriniz, uçaklarınız gemileriniz var,
-Öğrenci yurtlarında bir battaniyeyle yatardınız şimdi saraylarınız onlarca binalarınız var,
-Eskiden karnınız aç, sırtınız çıplaktı ama adamdınız, şimdi hepiniz şişme birer madamsınız.
-İsmailağayı bile parti binasına çevirdiniz, insanların inancına küfrediyorsunuz, osmanefendi bile ağlattınız.
-Hırsızlık sizde, fuhuş sizde, kara para sizde, uyuşturucu sizde, rüşvet sizde, iftira sizde sizde sizde sizde...
-Allahın bütün sıfatlarını taşıyormuş sayın cumhurbaşkanınız...
Senin kadronun öğreteceği dinin adı islam olmaz, olsa olsa tayyibizm olur.
RETRET tarafından 05/Ara/14 11:52 tarihinde düzenlenmiştir -
olm kimse din düşmanı değil. size düşman adamlar şu yorumlara şu empati yoksunluğuna bakın :D resmen milletin hayatına çoluğuna çocuguna kast ediyorsunuz bi de hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorsunuz.
imzamı dağlara taşlara yazmak istiyorum
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
Din dersi isteyen de çocuğunu istediği yerde okutur. Bu işe özel kurslar var, okullar var, hocalar var, cemaatler var, abiler-ablalar var. Verirsin çocuğunu birinin eline istediğin şekilde, istediğin mezhebe özel eğitim aldırırsın. Tüm çocukları okula zorla toplayıp neden İslam öğretmek istiyorsunuz? Öğretmek isteyenin de istemeyenin de seçeneği olur. Burada istemeyenin seçeneği yok, o çocuk o dersi almak zorunda. İstersen çocuğu okula gönderme kendin eğitmek istediğini söyle, kapına polis gelip çocuğu alır okula götürür (yeni yasalar kapsamınca). Ya da o dersi almasını istemiyorum diyerek sen 1. sınıftaki çocuğa bu çocuk bu dersi almayacak deyip o ders saati boyunca boşta oturtursan çocuğun psikolojisini ne hale getirirsin? Arkadaşları demez mi sen niye gelmiyorsun ya da öğretmeni biz bunları işledik çok güzeldi sen de gelseydin diye çocuğun aklına girmez mi zannediyorsunuz (toplum baskısı)? Her öğretmen işine sıkı sıkı bağlı, meleklerden mi oluşuyor? Arada hiç hırto yok mu, kafasına göre yazıp çizen, kendini peygamber zanneden yok mu zannediyorsunuz? Çocukların inisiyatifi din hocası olduğu söylenen adamların elinde. O ne öğretirse o. Hiçbir okulda, özellikle ilk ve ortaöğretimde hocaların tamamen kitabı temel alarak öğrettiğini hatırlamıyorum. Ben çocuğumun bu adamın hikayeleriyle hayatını şekillendirmesine neden izin vermeliyim? Hem de din gibi kapsamlı ve hayatı doğrudan etkileyen önemli bir meselede.
Din dersi olması problem değil, problem zorunlu din dersi olması. Hem de 1. sınıftan itibaren. 1. sınıf çocuklarına alfabe öğretilir, sayı öğretilir, şarkı-türkü ile okul yaşamına adapte edilmeye çalışır, oyun üzerinden el becerileri geliştirilir, kalem tutması öğretilir, boyama yaptırılarak çocuklukta zirvede olan hayal gücünün zinde kalması ve gelecekte çabuk körelmemesi amaç edinilir ve ona uygun eğitim verilir. Sen bu çocuğun tüm hayatını şekillendireceği hayatının en önemli derslerini aldığı eğitiminin arasına girip "peygamber nedir, Allah nedir, iman nedir, cennet-cehennem, melek-şeytan, günah-sevap nedir, neden her şeyin başında-sonunda bismillah demeliyiz, süphaneke nasıl okunur" öğretmek istiyorsun. Sonra diyorsun ki çocuk ileride müslüman olmak zorunda değil, istediğini seçer gerçi aklında tonlarca dua, peygamberin ne giydiği, ne içtiği, nerede gezindiği, ne dediği gibi bilgiler kolay kolay silinmemek üzere kazındı (erken yaşta öğrenilenler sonraki yaşta öğrenilenlerden daha etkilidir ve hayatı boyunca kolay kolay silinmez, bilimsel bir konu merak eden araştırsın şimdi buna ek kaynak koyacak vaktim yok.). Çocuğu 1. sınıftan itibaren müslüman yetiştirip sonra aklı kemalere erince eh seç bakalım sana hangisi yakın geliyor demek internet tabiri ile trollük değil de nedir?
-
Devlet din işlerine kafayı takmış ama önce kendine bakmalı. Bize lisede din dersi verildi de ne oldu yani? Hoca hikaye anlattı kafamızı yıkadı gitti sonradan anlattığı şeylerin %99 unun uydurma olduğunu öğrendik. Bence bu din dersi verilmesini isteyenler neden istiyor biliyor musunuz kendileri bilmiyorlar bari çocukları öğrensin istiyolar birde sevaba gireceklerini sanıyorlar...
-
Destekliyorum
Yaşı 20 olmuş gusül olması bilmeyen namaz kılmayı bilmeyen kazılar var inanmasa anlarımda hem muslumaniz deyip hem de bilmemek olmuyo
Şahsen namaz kılmasını ilk okul 5 de öğrendim din kültürü dersinde gusül de süreleri yaz kurslarına
Herşeyin fazlasına karşıyım ama tutup eski dönem dersi verilmez ilk okulda ders aldık ne oldu hiç birşey o dönem arkadaşlarım ne cemaate girdi ne hacı hoca oldu hatta çoğu sağlam solcudur cumaları camide görürüm bunda ne zarar var
Temel bilgiler verilebilir bence