Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi
-
CEO bunu yazdı
"Mesele din dersi değil sen hala anlamadın mı, Haydi sokaklara" diyen bir aydın çıkarsa hiç şaşırmam :)
İslam'dan korktukları kadar hiçbirşeyden korkmuyor bazıları.
Dindar bir nesil yerine, lise çağlarında parklarda, bahçelerde sevişen nesil yetişmesi çok daha doğal ve özgürlük olarak geliyor bazılarına..
Dindar bir nesil isteyenlere iran'a git diyen kesime de nedense kimse, "sevişmek istiyorsan git yunanistana" demiyor..
Dindar olmayan herkes istisnasız park bahçede sevişip, içki içip, uyuşturucu çekenlerden mi oluşuyor? Bu örneği de Tayyip iyi ki verdi. Herkes ağzında sakız gibi çevirip istediği yere sündürüyor. Sizin kafanızda bir dindar ve dindar olmayan portresi çizilmiş, herkesi bu kalıplarda görüyorsunuz. İşte sübyanlara birinci sınıftan itibaren böyle portreler çizilecek. Yalnızca siyah-beyaz vardır denilecek. Ara renkleri görmemesi istenecek.
Kültürel açıdan dini eğitim verilmesinde bir yanlış yok. Ama sadece İslamı hatta İslamın yoz halini sen dayatma şeklinde "yanacaksın, inanacaksın, böyle yapacaksın bunu yapmayacaksın" şeklinde aşılarsan sen ne yapıyorsun kardeşim diyen birileri elbette çıkar. Öğretin tüm dinlerin tarihsel geçmişlerini, bağlandıkları noktaları, zamanında nasıl etki ettiğini vs. buna karşı çıkacak kimse olduğunu zannetmiyorum. Hoş, bence dini kitaplar tarihte yazılmış en büyük tarih kitaplarının aralarında yer alırlar. Çünkü o dönemi güzel betimlerler, o dönemin yaşam tarzları ve kültürlerinin net birer portresini çizerler. Bunlar bence her insanın edinmesi gereken bir deneyim ve genel kültür kapsamında.
Ama ne yazık ki "din kültürü ve ahlak bilgisi" adı altında bırak başka dinlerin anlatılmasını bırak İslam dışındakiler kötüleniyor, lanetleniyor. Biz de o dersleri aldık, hani öğretmenin bizim tabiri yerindeyse boğazımızı sıkacak kıvama gelip bu duayı ezberden okuyacaksın okumazsan notunu düşürürüm bunları öğrenmezsen günah işlersin dediği, peygamberin hayatını ezberleyeceksin, sınavda eksiksiz yazacaksın diye baskıladığı dönemleri biz de geçirdik. Şimdiki eğitimde bundan farklı değil. Ortaokula giden akrabalarımın ders kitaplarına göz atıyorum, ılıman kıvama getirilmesi dışında fikir, eylem açısından hep aynı durumda. Aksine daha da kapsam genişliyor. Eskiden genel kültür babında anlatılırken şimdi fizik, kimya biyoloji her alanı kapsayan genel bilgiler verilip diğer bilgiler bunların üzerinde temellendiriliyor.
-
CEO bunu yazdı
"Mesele din dersi değil sen hala anlamadın mı, Haydi sokaklara" diyen bir aydın çıkarsa hiç şaşırmam :)
Dindar bir nesil yerine, lise çağlarında parklarda, bahçelerde sevişen nesil yetişmesi çok daha doğal ve özgürlük olarak geliyor bazılarına..
Dindar bir nesil isteyenlere iran'a git diyen kesime de nedense kimse, "sevişmek istiyorsan git yunanistana" demiyor..
Amerika'da 2 dakika sonra Mars'a füze yollanacak.
Siz hala islamiyet olmadan insanların "sevişken, tecavüzcü" nesil olduğunu olacağını ileri sürüyorsunuz.
Peki o zaman Amerika?
Biz buna beyninin örümcek ağıyla kaplanması diyoruz.
-
TorNaVida bunu yazdı
Zeka ihyiyaca ve verilen egiteme gore gorecelidir. Sen ne kadar zekalisinki karsindakine gerizekali diyebiliyosun.
Madem gormeden tanimadan insanlarin zeka kapasitesini olcebiliyorum o zaman bende sana dryim klasik bi gerizekali ateist :) sonucta dusunce ozgurlugu dimi mumin kardesim :)
Hayır diyemezsin çünkü bu hakarete girer.
Ben o cümlede karşımdakine gerizekalı dememiştim, herhangi birine de dememiştim.
Onu okuyup sana gerizekalı dediğim anlamını çıkardıysan anaokulu eğitimini tekrar alman gerekebilir, hem şimdi alırsan imanın da güçlenmiş olur, hırsızlık yapmaz, tecavüz etmez, yavşak ve şerefsiz ateistler gibi (yani benim gibi) olmazsın.Neyse ben gideyim de masum müslümanlar için fitne fesat ve yeni iftiralar düşüneyim.
-
CEO bunu yazdı
Bu nasıl bir mantık İslam eğitimi almayan Ahlaksız mı oluyor
park bahçede sevişen liseliler Okulları'nda din dersi almadılar mı?
hemde o dersin adı din kültürü ve ahlak bilgisi :)
Yunanistan demek park bahçede sevişmek mi demek
bu ülkede park bahçede sevişen değil normal genç türbanlılar var
Değil eğitim islami rejimle yönetilen ülkelerde sen heralde hiç zina filan olmuyor mu zannediyorsun
-
TorNaVida bunu yazdı
Iyi bi uygulama gercek islamiyeti ve muslumanligi tam anlamiyla ogrenen nesil hirsiz tecavuzcu yawsak serefsiz olmaz en azindan.
Dini ahlaki kuvvetli olanlar guvenilir ve saygili olur.
Simdi eminim aramizdaki ateist denen varliklar ve koministler ve tabiki muhalefetler musluman gorunupte hirsizlik yapanlardan ornekler vermeye baslicak :) Yazimin basinda dedigim gibi tekrar olarak belirtim sozde degil ozde muslumanlardan bahsedoyorum.
Buradan nasıl böyle bir sonuç çıkardığını anlayamadım. Dini eğitimle ahlak'ın ne alakası var! Dini eğitim almayan veya yaşamını daha dinden uzak geçiren insanlar ahlaksız ve suçlu mu oluyor!
Dindar insanlar hırsız, tecavüzcü, yavşak ve şerefsiz olmuyor demekle dindar olmayan insanlar bunları oluyor demek aynıdır. Hakaret ettiğin kadar kendine hakaret ettirme hakkı verirsin, dünya müslümanlarının en büyük problemi bu.
http://www.internethaber.com/oz-kardesine-tecavuz-eden-imama-sok-744812h.htm
-
SeRDaR bunu yazdıCEO bunu yazdı
Bu nasıl bir mantık İslam eğitimi almayan Ahlaksız mı oluyor
park bahçede sevişen liseliler Okulları'nda din dersi almadılar mı?
hemde o dersin adı din kültürü ve ahlak bilgisi :)
Yunanistan demek park bahçede sevişmek mi demek
bu ülkede park bahçede sevişen değil normal genç türbanlılar var
Değil eğitim islami rejimle yönetilen ülkelerde sen heralde hiç zina filan olmuyor mu zannediyorsun
Çamlıca parkında sevişen türbanlılar din eğitimi almış kızlarımız ne oluyor?

WELCOME TO "YUNANİSTAN"
Dentist tarafından 04/Ara/14 14:28 tarihinde düzenlenmiştir -
CEO bunu yazdı
ya hocam verseler kizin 7 sulalesini tek nefesde sikiceksiniz hala gelmis sevismek diyorsunuz dinden nie korksun millet altina iseyen cocuga din dersimi verilir cocugun akli 1+1=2 ye bile zor basiorken sen kalkipda buna allahi dini mi anlaticaksin kimsenin Islamdan falan korktugu yok hocam bi kac milyon yobaz geri kafalidan otesi degilsiniz korkumuz ondan
-
CEO bunu yazdı
Park da bahçe de sevişince noluyor? Zoruna mı gidiyor, canın mı çekiyor, utanıyor musun, iğreniyor musun?
1- Zoruna gidiyorsa çevir kafanı
2- Canın çekiyorsa kendine müslüman deme, git iradeni kontrol etmeyi öğren
3- Utanıyorsan, bunda utanılacak birşey olmadığını her canlının yaptığı birşey olduğu (yemek yemek, uyumak gibi) bunun yasaklanamayacağını öğrenmeye çalış
4- İğreniyorsan, zaten insan olduğundan şüphe ederim
-
Okulda çocukları din öğrensin isteyen bir kesim de var tabi. Bunların çocuğuna din dersi vermesen zaten imamhatipe gönderecek daha tuhaf bi eğitim alacak.
Varsın bide din dersi dayasınlar, zaten eğitim tamamen göstermelik bişey bizde. Göstermelik olan diğer şey de askerlik zaten.
Ben tabi büyük bir düşünür olduğumdan bu konuda da güzel bir çözümüm var, Bedelli öğrencilik. İmkanı olanlar bi ücret ödeyip diploma alsınlar. Böylece hem çocuğu din dersi görsün isteyen mutlu olsun hem istemeyen mutlu olsun. Devlet masraf yapacağına kara geçsin. Öğrenciler de kolay mezun olsunlar.
-
ozgunlu bunu yazdıCEO bunu yazdı
Park da bahçe de sevişince noluyor? Zoruna mı gidiyor, canın mı çekiyor, utanıyor musun, iğreniyor musun?
1- Zoruna gidiyorsa çevir kafanı
2- Canın çekiyorsa kendine müslüman deme, git iradeni kontrol etmeyi öğren
3- Utanıyorsan, bunda utanılacak birşey olmadığını her canlının yaptığı birşey olduğu (yemek yemek, uyumak gibi) bunun yasaklanamayacağını öğrenmeye çalış
4- İğreniyorsan, zaten insan olduğundan şüphe ederim
Kafanin icinde ciddi manada beyin tasidigina inaniyo musun sen ?
Sokakta sevisince noluyo mu ?