Anaokulu Ve İlkokula Zorunlu Din Dersi
-
mfatihbodur bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
Hocam lafı nerden anliyorsunuz. Başka kaynaga gore hüküm veriyor dedim mi ? Peygamber kuranin en iyi uygulayıcısı ve en guzel ornek alınacak olandir. Bizde onun davranışlarını örnek alıyoruz. Neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum. Sözüm attackatak müride aslında. Onun gözünde müşrikmişim :))
-Zulmetmiş olanlara, özür bildirmeleri o gün yarar sağlamayacak. Onlardan Allah'ı hoşnut etmeleri de istenmez.
-Yemin olsun ki, biz bu Kur'an'da insanlar için her türlü örneği verdik. Sen onlara bir mucize getirsen, o inkâr edenler mutlaka şöyle diyeceklerdir: "Siz, eskiyi hükümsüz kılanlardan başkası değilsiniz."
-İlimden nasipsizlerin kalpleri üzerine Allah işte böyle mühür basıyor.
-O halde, sabret! Kuşkun olmasın ki, Allah'ın vaadi haktır. İmanı kemale ermemişler seni hafifliğe sevk etmesinler/seni küçümseyemeyeceklerdir.
-
mfatihbodur bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
@mfatihbodur,
Ayetlerimiz onlara açık-seçik parçalar halinde okunduğu zaman, bize ulaşmayı ummayanlar şöyle dediler: “Bundan başka bir Kur’an getir yahut bunu değiştir.” De ki: “Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum. Rabbime isyan edersem, büyük bir günün azabından korkuya düşerim.” Yunus, 15.
Peygamber, sadece "vahyedilen"e uyduğunu Kurândan görebiliyoruz. Hal böyleyken "başka bir kaynağa" uyması ya da, "uyduğu şeyden" farklı "hükümler" veremez.Vermeye kalkarsa ne olur biliyor musun?
Hakka, 44 45 46 47 ve 48'ci ayetlerde anlatılıyor ne olacağı:
- 44. Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi,
- 45. Andolsun ondan sağ elini koparırdık.
- 46. Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik.
- 47. Sizin hiçbiriniz ona siper de olamazdınız.
- 48. Gerçek şu ki o, sakınanlar için tam bir uyarıcı ve düşündürücüdür.
O yüzden hala "ama hikmet :(" diyip durma. Onun da cevabını verdik. Umarım anlayabilmişsindir, yok anlamadım dersen, bir daha sana yazmayacağım.
Hocam lafı nerden anliyorsunuz. Başka kaynaga gore hüküm veriyor dedim mi ? Peygamber kuranin en iyi uygulayıcısı ve en guzel ornek alınacak olandir. Bizde onun davranışlarını örnek alıyoruz. Neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum. Sözüm attackatak müride aslında. Onun gözünde müşrikmişim :))
Tamam işte, peygamber Kurândaki neyse onu uygulamıştır. Biz de onu uyguluyoruz. Ok..
Ha sen diyorsan ki, yaptıklarını uygulamak için "hadislere ihtiyacımız var" o zaman, sapıyorsun işte. Öyle bi şey yok.
Allah, bu kurandan sonra hangi söze bakıyorlar/iman ediyorlar diyor?
Neyse..
-
TorNaVida bunu yazdı
Iyi bi uygulama gercek islamiyeti ve muslumanligi tam anlamiyla ogrenen nesil hirsiz tecavuzcu yawsak serefsiz olmaz en azindan.
Dini ahlaki kuvvetli olanlar guvenilir ve saygili olur.
Simdi eminim aramizdaki ateist denen varliklar ve koministler ve tabiki muhalefetler musluman gorunupte hirsizlik yapanlardan ornekler vermeye baslicak :) Yazimin basinda dedigim gibi tekrar olarak belirtim sozde degil ozde muslumanlardan bahsedoyorum.
hocam japonya hakkında ne düşünüyorsun. çok imanlı insanlar yorumunu bekliyorum.
-
Ahzab-21 “Resulullahta sizin için (uyulması gereken) güzel örnekler vardır.”
-
neler yazılmış bir okuyayım dedim ama öyle bir birbirinize girmişsiniz ki kim neyi savunuyor belli değil.
lütfen herkes özüne dönsün :)
bir ricam daha var biri özet geçsin
futurist tarafından 11/Ara/14 20:53 tarihinde düzenlenmiştir -
mfatihbodur bunu yazdı
Ahzab-21 “Resulullahta sizin için (uyulması gereken) güzel örnekler vardır.”
"Örnekler" değil, "Örnek"tir.
usvetun > örnek demektir.
Buradan kastedilen örnek, Kurân'ın ayetleridir. Peygamber de Kurâna uyduğuna göre, bize "örnek" Kurândır.
Yine mi hadis sandın :(İnsan saf olur ama bu kadar olmaz.
el-MÜMTEHINE : 4. İbrahim'de ve onunla beraber olanlarda, sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır.
Can alıcı yer: NUR SURESI : 34-Andolsun ki, size açıklayıcı ayetler, sizden önce geçenkilerinki kabilinden bir örnek ve takva sahipleri için bir öğüt indirdik.
ZUHRUF SURESI : 59-Hayır, o (İsa) kendisine nimet verdiğimiz ve İsrail oğullarına örnek kıldığımız halis bir kuldur.
vs vs.
Daniel-Koo tarafından 11/Ara/14 21:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Hadis değil hocam. Örnek derken de ayetlerden bahsetmiyor madem arapçan var o zaman doğrusunu söyleyeceksin. Yuvarlak cümlelerle isi kendine göre yontmayacaksin. Bilmeyenleri kandırırsın ancak.
O ayette örnektir derken "çok net" bir sekilde peygamberi kastediyor. Onun yaşantısı, ibadet şekilleri, onun davranışları, onun söyledikleri... Hepsi bir bütün olarak bizlere örnek olduğundan bahsediliyor. İnsanlari asağılayarak, dalga geçerek yada safsın diyerek kendinizi haklı çıkartmaya çalışmak sadece şurdaki 3-5 kişiyi etkilemenizi sağlar. Aklı başında olan adam zaten bu kadar posttan sonra sizin mantığınızı rahatça anlayabilir. Saygılarımla.
mfatihbodur tarafından 11/Ara/14 22:26 tarihinde düzenlenmiştir -
mfatihbodur bunu yazdı
Hadis değil hocam. Örnek derken de ayetlerden bahsetmiyor madem arapçan var o zaman doğrusunu söyleyeceksin. Yuvarlak cümlelerle isi kendine göre yontmayacaksin. Bilmeyenleri kandırırsın ancak.
O ayette örnektir derken "çok net" bir sekilde peygamberi kastediyor. Onun yaşantısı, ibadet şekilleri, onun davranışları, onun söyledikleri... Hepsi bir bütün olarak bizlere örnek olduğundan bahsediliyor. İnsanlari asağılayarak, dalga geçerek yada safsın diyerek kendinizi haklı çıkartmaya çalışmak sadece şurdaki 3-5 kişiyi etkilemenizi sağlar. Aklı başında olan adam zaten bu kadar posttan sonra sizin mantığınızı rahatça anlayabilir. Saygılarımla.
Sana örnekte veriyoruz anlayamıyorsun!
Peygambere Kurân verilmiş, tabiki örnektir. Fakat buradaki ince nokta: Kurân örnektir.
E peygamber kuranda neyse, onu uyguladığına göre burada ana "örnek" nesnesi ne oluyor? Kuran mı?
Bizler haliyle, Allah'ın hz muhammed'e bıraktığı Kurânı örnek alıyoruz. Hz muhammedde bunu uygulamıştır. Sıkıntı nerede?
Daniel-Koo tarafından 11/Ara/14 22:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Ya fatih kardeşim yorma kendini adam ayeti kafasına göre eğip büküyor işte.Yukarıda hadislere uydurma diyen arkadaş o cümlede kullandığı muhteşem küfürüyle ne güzel bir Kur'an müslümanı değil mi ? İşte olay bu adam Allah'ı inkar edemiyor biliyor ki yaratıcı var , hak din islamdır.Ama zor geliyor sünnete göre yaşamak , Kur'an'ın gerçekte emrettiği gibi yaşamak ve mevcut hayatını değiştirmek istemiyor.Eeee felsefeciden bozma profesörlerimizde çıkıyor 1400 yıllık İslam anlayışının üzerine, ümmetin en zeki en ilimli adamlarının , bugün kendilerinin bile kaynak olarak okudukları adamların çıkaramadıkları anlamları Kur'an dan hayatlarına göre , keyiflerine göre çıkarıyorlar.Oh ne ala memleket hem istediğin gibi yaşa , hemde milleti müşrik ilan et.Bir kere kıldığın namaz , uyduğun Kur'an o ağzından çıkan kelimeleri temizlememişse, filtrelememişse otur bir düşün derim kardeşim.
-
Dürüstçe cevap verin bana. Diyorsunuz ki peygamber sünnetine uymak şart.
Kuran'a iman edip, İsa'nın, Musa'nın vb.. sünnetine uysak ne olur? Onlarda peygamber değil mi?
Sonuçta bize açık ve net şekilde peygamberlerin hiçbirini diğerinden ayırma diyen bir çok ayet var.
Küf tutmuş beyinlerinizi biraz çalıştırın. Tepkilerinizi alayım?
Niye özellikle Muhammed peygamberi ön plana çıkarıyorsunuz? Yoksa Allah'ın sözlerini umursamayarak birini diğerinden üstün mü tutuyorsunuz? Yoksa atalarınız böyle yaptığı için mi bu şekilde devam ediyorsunuz?
-Şöyle deyin: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız." (Bakara 136)
-Resul, Rabb'inden kendisine indirilene inanmıştır; müminler de. Hepsi; Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, resullerine inanmışlardır. Allah'ın resullerinden hiç birini ötekinden ayırmayız. Şöyle demişlerdir: "Dinledik, boyun eğdik. Affet bizi, ey Rabb'imiz. Dönüş yalnız sanadır." (Bakara 285)
-De ki: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına indirilmiş olana, Mûsa'ya, İsa'ya ve diğer nebilere Rablerinden verilmiş bulunana inandık. Onlardan hiçbirini ötekinden ayırmayız. Biz O'na teslim olanlarız." (Ali İmran 84)
-Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun" dendiğinde: "Hayır! Biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız." derler. Peki, ataları bir şeye akıl erdiremiyor, doğruya ve güzele ulaşamıyor idiyseler!... (Bakara 170)
-Ortak koşanlar dediler ki: "Eğer Allah isteseydi ne biz ne de atalarımız Allah dışında bir şeye kulluk/ibadet etmez, O'na rağmen hiçbir şeyi haram kılmazdık." Onlardan öncekiler de aynen böyle yaptılar. Resullere düşen, açık bir tebliğden başkası değildir. (Nahl 35)
Bu da bonus olsun ki iyice düşünüp tartın (Lokman 20-21) =>
-Görmediniz mi, Allah, göklerde ve yerde bulunan şeyleri sizin emrinize verdi ve görünür görünmez nimetlerini üstünüze saçtı. İnsanlardan öylesi var ki, Allah uğrunda ilimsiz, kılavuzsuz ve aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın mücadele eder. (Lokman 20)
-Böylelerine, Allah'ın indirdiğine uyun dendiğinde şu cevabı verirler: "Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız." Peki, şeytan onları, alevli ateşin azabına çağırmış olsa da mı? (Lokman 21)